Boston bombacısı aynı zamanda 3 Yahudi’nin katili mi?

Boston cinayet masası dedektifleri ölü ele geçen Boston bombacısı Tamerlan Tsarnaev’in geçmişine ait soruşturmayı sürdürürken, teröristin 2011’de üç Yahudi gencin katledilmesinde parmağı olabileceği ile ilgili yeni kanıtlar buldular.

Dünya 0 yorum
24 Nisan 2013 Çarşamba

Ön soruşturmayı tamamlayan Massachusetts Polisi, yeni ortaya çıkan kanıtlar ışığında, faili meçhul olarak kayıtlara geçen üçlü cinayet soruşturmasını yeniden açtı.

Kanıtlar konusunda şimdilik basına bilgi vermeyen polis, sadece maktullerden biri  en iyi arkadaşı olduğu halde Tamerlan’ın cenaze törenine gitmeyişinin yeteri kadar dikkat çekici olduğunu belirtti.

2011’in 12 Eylülünde, Brendan Mess, Raphael Teken ve Erik Weissman adlı üç genç kanlı bir cinayete kurban gitmişti. 

Polis, boğazı kesilerek öldürülen kurbanların yanında dikkat çekici miktarda uyuşturucu madde bulduğu için suçun nefret söylemi kapsamında veya terör ile ilgili işlenmediğine karar vermiş, bu yönde bir araştırmaya gerek duymamıştı. 

Sağ olarak yakalanan diğer terörist kardeş Dzhokhar’ı hastanede ziyaret eden Boston Başsavcısı Marianne Bowler, teröristin  yüzüne karşı kendisine istinat edilen suç fiillerini   okudu. 

Bu suçlar; kitle imha silahı kullanmak ve kamu malına zarar vererek bilerek insan hayatı kaybına sebep olmak. 

Eğer mahkeme zanlıyı suçu sabit olarak değerlendirirse bu fiillerin Massachusetts Eyaleti’nde cezası idam.

 

 

 

 

1 Yorum