Nobel ödüllü şair Pablo Neruda’nın ölüm nedeni inceleniyor

Pablo Neruda’nın zehirlenerek öldürüldüğü şüphesi ortaya çıkınca mezarından çıkarılan kemik kalıntılarının ABD’de test edileceği açıklandı. Amerika’da yapılacak toksin testlerinin yanı sıra Şili’de de yapılacak testler sonucunda adli tıp uzmanları Neruda’nın General Pinochet rejimi döneminde zehirlenerek öldüğü iddialarına bir cevap bulabilecekler. Şimdiye kadar ünlü şairin ölüm nedeni 1973 yılındaki askeri darbeye tanıklık etmesinin neden olduğu travma ve prostat kanseri olarak biliniyordu.

İzzet BONOFİYEL Diğer
17 Nisan 2013 Çarşamba

Haftanın Sayıları

% 83 İş yerinde en azından bir sebepten dolayı stres yaşayan Amerikalıların oranı, geçen seneden bu yana yüzde 10 artmış.

1.000.000.000 2003 yılından beri İngiltere’de gayrı resmi olarak internetten indirilen şarkı sayısı. En çok indirilen Adele’in “Someone Like You” adlı şarkısı olmuş.

 

Kuş gribi geri geldi

Geçtiğimiz hafta Çin’de Şangay’ın doğusundaki bir yerleşim yerinde kuş gribi salgınına rastlandı. On dört kişi virüsten etkilenirken ve bunlardan dokuzu ise yaşamını yitirdi. Salgına civardaki tavukların neden olduğu düşünülüyor. Dünya Sağlık Örgütü henüz virüsün insandan insana geçtiğine dair kanıt bulunmadığını söyledi.  Şangay ve Nanjing civarındaki tavuk çiftliklerinde canlı hayvan ticareti yasaklandı.

 

Beyonce ve Jay-Z ambargoyu deldi

Ünlü çift, beşinci evlilik yıldönümlerini kutlamak için Havana’yı tercih ettiler. Küba’da büyük ilgi toplayan çifti halk hiç yalnız bırakmadı. Amerikan Hükümeti’nin 53 yıldır Küba’ya ticari ambargo uyguladığı biliniyor. Turistik seyahat, toplu gezilerin yapılması yasak olan bu şehre ünlü çiftin kültürel içerikli gezi yapması ve gezinin Hazine Bakanlığı tarafından karşılanması tepkileri topladı.

 

Margaret Thatcher 87 yaşında öldü

Teröristlere karşı duran, Amerika’nın iyi dostu, Soğuk Savaşı sonlandıran ve daha pek çok başarısı olan İngiltere eski Başbakanı M. Thatcher yaşama veda etti. En uzun süre iktidarda kalan ve Britanya’nın tek kadın başbakanı olan Thatcher iktidarda olduğu dönemde uyguladığı politikalar sebebiyle hem büyük destek görmüş hem de çok eleştiriler almıştı.

 

ABD ile Japonya’nın Uzakdoğu mücadelesi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dünya turunun son adresi olan Japonya’da meslektaşı Fumio Kushido ile görüştü. Görüşmenin ana maddesi Kuzey Kore’nin nükleer silahlanması ile ilgiliydi. İki bakan yaptıkları ortak basın açıklamasında Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanma anlaşmasına uymaması durumunda gerekli önlemleri alacaklarını belirtti. Kuzey Kore tarafından Guam Adalarına yerleştirilen füzelerin Uzakdoğu için büyük tehdit oluşturduğunu vurgulandı.

 

ÇIKAN

Ferrari’nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, Formula1 Çin Grand Prix’sinin üçüncü turunda zirveye oturdu

 

İNEN

Takımdaki oyunculara zorbalık yaptığı belirlenen Rutgers erkek basketbol takımı koçu Mike Rice görevinden alındı.

 

 

Haftanın Sözü

1962’deki Ekim Krizi’nden bu yana yaşanan en vahim nükleer kriz budur.” Küba eski Devlet Başkanı Fidel Castro, Kuzey Kore yöneticilerini eleştiren bu sözleri bir dergiye verdiği röportajda söyledi. 

Haftanın karikatürü