Ultra Ortodoks yolcu poşetin içinde ne yapıyor?

Uçuş sırasında kendini büyük bir plastik poşete saran ultra Ortodoks Yahudinin fotoğrafları internet sitelerinde yayınlanırken, bunu neden yaptığı konusunda söylentiler dolaştı

Dünya 0 yorum
17 Nisan 2013 Çarşamba

Ben Gurion Havaalanı’ndan kalkan bir uçakta çekilen ve Facebook’da yayınlanan fotoğraf uluslararası medyanın dikkatini çekti.  Fotoğrafta, uçakta oturmakta olan Haredi bir yolcu büyük bir plastik poşete sarılmış görünüyor.

New York Daily News açıklamasına göre bu kişi bir Kohen. Yahudi kanununa göre Kohenlerin mezarlıkların yakınından geçmeleri yasak. Uçak mezarlığın üstünden geçeceği sırada dini kuralları çiğnememek için söz konusu yolcu kendini plastik poşete sardı.

İlk bakışta, Haredilerin kadın ve erkeklerin dışarıda yan yana bulunmaması gerektiği konusundaki katı kurallarından dolayı, söz konusu yolcunun kendini kadınlardan ayırmaya çalıştığı düşünüldü. Ortodoks görüşlü Yated Ne’eman gazetesi poşetli yolcunun B’nei Barak’da yaşadığını ve kendi cemaati adına yardım toplamak için İngiltere’ye gittiğini söyledi. ABD Başkanı Barack Obama’nın İsrail ziyaretinin sonuna yakın İsrail uçuşlarında değişiklikler yapıldığı için Haredi yolcunun uçağı Kıbrıs’a yönlendirildi. Şabatı Kıbrıs’ta geçiren yolcu İsrail’e dönüş rotasında mezarlık olduğunu öğrenince Haham’a başvurdu ve önerisi üzerine kendini saf kalmak adına plastik poşete soktu.

1 Yorum