Bizim görevimiz çok kutsal

Geçenlerde dinlediğim bir değerli konuşmacı Laura Platkin’in hatırlattığı çok önemli bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum, ‘Yahudilikte kadının önemi ve rolü.’ Evet bayanlar bizler çok değerli ve önemliyiz.

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
10 Nisan 2013 Çarşamba

Doğdukları andan itibaren evlatlarımızı ve eşlerimizi (dolaylı olarak da toplumuzu) eğitmek, onların ihtiyaçlarını gidermek, onları korumak, onlar için kimi zaman en iyisini seçmeye çalışmak, imkânlar yaratmak, uykumuzda bile onları düşünmek üzere programlanıyoruz. Bu kesinlikle genetik bir şey olsa gerek. Anaçlık ve kontrolcülük sanki DNA’mıza işlenmiş. Kimimiz bunu daha yoğun, kimimiz bunu çaktırmadan, kimimiz ise bunu alenen yapıyoruz. Ama hepimiz sevdiklerimiz için hep en iyisi için uğraşıyoruz. Laura Platkin tarihte ki ilk İbrani kadından bugüne kadar Tora’mızda yazan birkaç hikâyeyi paylaştığında kadınların inançlarının kuvvetini, azminin gücünü ve Tanrı’ya olan güçlü bağlarını anlattı. İşte o an birden uyandım ve bu hayattaki bildiğim ama ara sıra olsa da unuttuğum görevimin ne kadar kutsal olduğunu hatırladım. İlk görevim ailemi korumak! Tabii ki düşmanlarımdan değil. Ailemi korumak için önce kimliğimi korumam gerek. Kimliğimi korumak için de aileme de kimliğini korumasını öğretmem gerek.  Yahudiliğin devamını getirebilmek için çocuklarıma örnek olmak, tüm aile üyelerini bir çatı altında tutabilmek için gerekli tüm dengeleri doğru kurmak demektir. İnanın bu bir şirketi yönetmekten çok daha zor bir dengedir. Kesinlikle küçümsenmemesi gereken, gururla ve itina ile yapılması gereken bir görevdir. Bir toplumun var olmasını sağlan, nesillerden diğer nesillere geleneklerimizi aktarılmasını sağlayan en önemli rol kadındadır. Bu sebepten tüm Yahudi kadınlarını gönülden kutluyor ve bu kutsal görevi devam ettirmek için Tanrı’dan onlara güç, sabır ve bilgelik diliyorum.

Bahar aylarını karşıladığımız bu güzel günleri sevgi ile kucaklıyorum ve hepinize mutlu bir hafta diliyorum…

Sevgi ile kalın, sevgiyi paylaşın…

Müzikal

Beethoven ve Düşler Ülkesi:  Bu güzel çocuk müzikali 20 Nisan saat 12.00’de Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde.

 

Kitap Kurdu

Çocuklarınıza biraz da Shakespeare edebiyat klasiklerini tanıştırmak istiyorsanız altı serilik, incecik, okunması kolay, hem de resimli yeni bir seri kitapçı raflarında yerlerini aldı. Hamlet, Romeo ve Juliet, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Antonius ve Kleopatra, Venedik Taciri, III. Richard artık çocukları bekliyor.

Ezikler /Anasının Kuzusu: Michael Buckley’nin yazdığı bu yeni,heyecanlı, macera dolu seriyi çocuklar ellerinden bırakamayacaklar…

101 Atasözü Öyküsü:  Her atasözü bir ders içerir. Çoğumuzun okul yıllarında ders olarak işlediği bu konular artık maziye karıştı. Bizler bile atasözlerimizi kullanmaz olduk. Çocuklarımıza bunları eğlenerek öğretmemiz için Süleyman Bulut’un yazdığı bu kitabı muhakkak edinin.

 

Beyaz Perdeden Seçmeler

Bu hafta vizyonda çocuklar için iki ayrı film var…

The Croods ve çocukluğumuzun hikayesi Karlar Kraliçesi tüm sinemasever çocukları bekliyor.