TÜRKİYE’DE BİR İLK: İşitme engellilere ‘Kaynaştırma Kreşi’

Bakırköy Belediyesi, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ve İ.Ü.(İstanbul Üniversitesi ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Anabilim Dalı Odyoloji Bölümü ile işbirliğine girerek Türkiye’de ilk kez olmak üzere işitme engelli çocuklarında yaşıtlarıyla beraber eğitim görebileceği kaynaştırma kreşini 3 Nisan Çarşamba günü hizmete soktu.

Toplum
10 Nisan 2013 Çarşamba

Düzenlenen işbirliği protokolü  Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı ve Kulak-Burun-Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgün Enver ile İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Viki Özromano arasında imzalandı.

 İşbirliği protokol imza törenine Ateş Ünal Erzen, Prof. Dr. Özgün Enver ve Viki Özromano’nun yanı sıra Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ve İ.Ü. S.B.F. Odyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ataş da katıldı.

Dernek Başkanı Viki Özromano da, Türkiye de ilk defa gerçekleşecek işitme engelliler kaynaştırma kreşinin açılış ve imza törenini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dil getirerek, “Derneğimiz Türkiye’de ilklere imza atmakla sesini duyurmuştur. İlkleri başarmak, sadece azimle çalışmakla değil, doğru zamanda, doğru insanlarla karşılaşmakla ilgilidir. Türkiye’nin her köşesine ulaşabiliyorsak, işitme engellilerin yarınlarını kurtarabiliyorsak, bu tamamen, Bakırköy ilçesi içinde faaliyet göstermemiz ve Bakırköy Belediyesi’nden aldığımız destekler ile gerçekleşmektedir.

Türk Musevi Cemaati’nin destek ve katkıları ile 2007 yılında tohumlarını ektiğimiz “ işitme engelliler 0-6 yaş eğitimi ve bilinçlendirme” projemiz artık meyvelerini vermeye başlamıştır.

2008 yılında Acun Ilıcalı’nın Okulu diye tanıdığınız TİV anaokulu, hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve derneğimiz işbirliği ile kurulan Dosteller İşitme Engelliler Erken Çocukluk Eğitim Merkezi 2009 yılında hizmete girmiştir. Bu kez de Avrupa yakasında yaşayan miniklerimiz için ne yapabiliriz diye düşünürken,

Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite Verimlilik Kulübü Gençleri imdadımıza yetişerek, düzenledikleri konserin gelirini Anaokulu yapmak üzere derneğimize bağışlamışlardır.

Bakırköy Belediyesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Odyoloji Bölümü ve derneğimiz işbirliği ile Türkiye’nin ilk kaynaştırma kreşini bugün hizmete sunuyoruz.

Bazen tek ihtiyacımız bize uzanan bir el ve anlayacak bir yürektir. Bu yüreğe sahip Bakırköy Belediyesi Başkanlığına ve personeline,İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz ve Odyoloji Bölümü’ne, Türk Musevi Cemaati’ne, Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite Verimlilik Kulübü gençlerine, değerli sanatçılarımız Teoman ve Kolpa grubuna İşitme engelli bebekler, aileleri ve dernek üyelerim adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım dedi.