Ortaköy Sinagogu Lori Palatnik’i ağırladı

5 Nisan Cuma akşamı, Ortaköy Sinagogu’nda gerçekleşen Şabat yemeğine Lori Palatnik de konuk konuşmacı olarak katıldı

Toplum
10 Nisan 2013 Çarşamba

19.00’daki Arvit duasından sonra yemeğe geçen konuklar, İhtiyarlara Yardım Derneği tarafından hazırlanan özenli sofralara yerleştiler. Kiduş öncesi tüm ailelerin söylediği  ‘Şalom Alehem’ şarkısı sırasında duygulu anlar yaşandı. Ortaköy Sinagogu Hazanı İzzet Barokas’ın etkileyici sesi ile Kiduş duası okundu ve ardından Rav Nafi Haleva ile anne ve babalar çocuklarına hayır duası verdi. Şabat duasının ardından başlayan geceye Yetmiş Pencere kapsamında İstanbul’u ziyaret etmekte olan konuşmacı Lori Palatnik’in paylaşımları renk kattı.

Yahudi Kadınların Yeniden Doğuş Projesi’nin (Jewish Women’s Renaissance Project) Yönetici Müdürü olan Palatnik, 2009’dan beri 1000’in üzerinde kadını, sübvanse edilmiş turlar ve öğrenim programları ile İsrail’e getirmeye katkıda bulundu. Palatnik gece boyunca  günlük hayatı etkileyen konuları, basit, herkes tarafından uygulanabilecek yaratıcı çözümlerle ve motive edici konuşmalarla dinleyenlerle paylaştı.

Yargıdan uzak bir bakış açısı ile var oluşumuzun temel amacının bilgilerimizi pekiştirerek hayattan zevk almak olduğuna değinen konuk konuşmacı, bu yolda karşımıza çıkan çeşitli sınavlarda tercihlerimizi Tanrı’nın isteği doğrultusunda kullanmamızı tavsiye etti. Kabulde kalmanın ve veren tarafta olmanın önemine değinen Lori, sevdiklerimizle yakın temasta olmanın hayat kalitemizi yükseltmekte olduğuna işaret etti. “Ya hep ya hiç” türü bir anlayıştan kaçınmanın sağlıklı olduğunu sözlerine ekleyen Palatnik, konuşmasını gündelik hayattan verdiği örneklerle renklendirdi.

Rav Nafi Haleva ise yaptığı konuşmada her insanın hayatta varoluş amacı olduğunu anlattı ve içinde var olan potansiyelden söz etti. Bu potansiyeli değerlendirmek adına etkinlik kapsamında İstanbul’u ziyaret etmekte olan konuşmacılardan çok şey öğrenebileceğimizi dile getirdi.

Haleva şöyle devam etti: “Yetmiş Pencere etkinliği kapsamında, cemaatimizde öncü girişimlerde bulunan tüm çalışanlara bu vesile ile teşekkür ediyor, Ortaköy Sinagogu olarak bu etkinliklere ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğumuz gururu ifade etmek istiyoruz. Başlatılan bu örnek girişimlerin devamının gelmesini ümit ediyor, katılım oranının artarak gelişmesini ümit ediyoruz.”