Bakırköy Sinagogu’nda Pesah Tefilası

Uzun yıllar civar semtlerde ikamet edenlerin sinagogu olan Bakırköy Sinagogu 24 Mart Pazar sabahı Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh ve cemaat ileri gelenlerinin de katılımıyla gerçekleşen Pesah Tefilası’yla eski günlerine geri döndü.

Toplum
10 Nisan 2013 Çarşamba

Ortaköy Haham Akaali  Rav Naftali Haleva’nın organize ettiği Tefila duasında katılan bir çok dindaş bu sinagogda ilk kez bulunduklarını ve bundan da büyük bir heyecan duyduklarını söylerken Hahambaşı Rav Haleva da ilk kez bu sinagogda bulunmasından dolayı mutlu olduğunu, dua boyunca yaşadığı coşkuyu dile getirdi.

Bakırköy Sinagogu gabayı Moiz İgual Tefila’nın organize edilmesine ön ayak olan Rav Naftali Haleva’ya teşekkürlerini sunduktan sonra Tefiladaki dualarının çoğunu okuyan Hahambaşının torunu İzak Haleva’yı tebrik etti.

Bakırköy Sinagogu Başkanı Roje Asseo yaptığı konuşmada, Bakırköy Sinagogu’nun yaklaşık bir asırlık bir geçmişe sahip olduğunu, Başkan İbrahimzadeh’in babasının kendisinin hem okul arkadaşı hem de sinagogun eski yahidlerinden olduğunu ve hep oğlunu da cemaat idaresinde görme arzusunu taşıdığını, şayet bu günleri görebilseydi gurur duyacağını ifade etti.

Hahambaşı Rav Haleva Pesah’ın 7.günü Kızıldeniz’in açılışından bahsetmekle birlikte o gün okunan Allel Tanrı’ya övgü dualarının tam metninin okunmadığını ve sebep olarak da Mısırlıların denizde boğulmasından dolayı doğan üzüntüyü dile getirme gerekliliğinden bahsetti. Böylece düşman da olsa insana verdiğimiz gereken değerden bahsetti.  Tefila verilen seuda ile sona erdi.