‘Emek’ mücadelesinde umutsuzluk çığlığı

Emek Sineması’nın yıkılmaması için verilen mücadelede büyük emek harcayan gazeteci-yazar Atilla Dorsay, yıkımından vazgeçilmemesi üzerine daha önceden verdiği sözü tutarak gazete yazılarını sona erdirdi

Sanat
10 Nisan 2013 Çarşamba

 8 Nisan’da ‘Veda Zamanı’ başlığıyla Sabah gazetesindeki son yazısını kaleme alan Dorsay, ‘Emek’ mücadelesini Şalom’a anlattı: “Emek, 90 yıla yakın bir sürede sayısız kuşağa en güzel sinemasal anılar hediye eden olağanüstü bir mekan. Mutlaka korunması gereken kültürel ve tarihi hazinelerimizden biri. Bu konuda sayısız yazı yazdım ve sanıyorum etrafımda haydi geniş bir kitleyi topladım. Ancak yaklaşık dört yıldır süren bu mücadeleyi kazanamadık. Ben de 14 ay önce yazdığım yazıda verdiğim söz gereğince Sabah’taki yazılarıma son veriyorum. Bunu bir görev bildim. Bazıları buna son bir umutsuzluk çığlığı da diyebilir. Şimdi bu aşamada olay ayyuka çıktı ve her zamankinden büyük gösteriler yapıldı. Bana en son internetten 300 sinema ve kültür adamının imzaladığı bir bildiri geldi.

Yazı yazmayı tümüyle bırakmıyorum elbette; kitap yazarım veya bir blog açarım. Önemli olan Türkiye’nin böylesine olağanüstü bir kültür mekanını rant kaygıları ile yıkılmaktan kurtarmak. Sanıyorum küçük de olsa hala bir umut var. İnşallah başarırız…”