Halid Meşal Hamas’ın başında kaldı

Kahire’de yapılan oylamada, yurtdışından gelen Hamas temsilcileri Halid Meşal’i bir dönem daha göreve getirmeye karar verdi. Meşal daha önce siyasi büro şefi olarak görevini sürdürmeyi düşünmediğini duyurmuştu

Dünya
3 Nisan 2013 Çarşamba

Mısır’ın başkenti Kahire’de Hamas’ın liderini seçmek için oylama yapıldı. Mısırlı bazı kaynaklar, Hamas’ın Başbakanı İsmail Haniye ve Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Musa Ebu Merzuk’un da oylamaya aday olarak katılmayı arzuladığını ancak Mısır’ın baskısı sonucu olarak, Meşal’ın görevde kalmasına karar verildiğini bildirdi.

Mısırlı kaynaklar ayrıca, Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Rafet Şehate’nin ve Müslüman Kardeşler’in üst düzey yetkililerle, oylama konusunda olduğu gibi, Hamas ile El Fetih ilişkilerini de gizli bir şekilde ele aldıklarını bildirdi. Hamas’tan edinilen bilgiye göre, yeni bir lider için seçime gidildiği takdirde iç çekişmelerin yaşanacağı ve Mısır’ın Filistin uzlaşma görüşmeleri ile ilgili kat etmeyi planladığı yolda gecikmeler olacağı düşünüldüğü için Mısırlıların yanı sıra üst düzey Hamas yetkilileri de, Meşal’in göreve devam etmesi için baskı uyguladı.