Ferzan Genç Çuhadaroğlu, Tolga Eti Sanatevi’nde

30 Mart-25 Nisan tarihleri arasında Tolga Eti SanatEvi’nde resim sergisini gerçekleştirecek olan Ferzan Genç Çuhadaroğlu, resim serüvenini şöyle açıklıyor: “Her şeyin sanallaştırıldığı dünyamızda, gerçek malzemelerle resim yapabilmek mutluluk verici; fakat dokunabildiğimiz en sanal olgu değil midir resim? Tıpkı klasik resmin, çağdaşlaşma yolundaki serüveni gibi: Tüm cisim olarak sunulmuş, aslında ezberlenmiş olan biçimleri reddederek, kendi içinde daha da sanallaştırılma çabasıdır. Böylece gerçekle görünen birbirinden ayrılır ve resim, gerçekle sanrının arasındaki köprü olmaya devam eder.” www.tolgaetigaleri.com

Tuna SAYLAĞ Sanat
3 Nisan 2013 Çarşamba

İDOB’DE BİR MODERN OPERA: ‘KÖTÜLÜGÜN DÖNGÜSÜ’

 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Süreyya Opera Sahnesi’nde ilk kez bir modern opera eseri sahneleniyor. Geçtiğimiz sezon büyük başarı elde eden, Hanry James’in aynı adlı romanından esinlenerek yazılan Benjamin Britten’ın ‘Kötülüğün Döngüsü’ adlı modern operası, bu sezon sadece 2, 4 ve 6 Nisan’da Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Eseri Aytaç Manizade sahneye koydu. Orkestra şefliğini Leonhard Garms’ın yaptığı eserin, dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Ayşegül Alev, ışık tasarımıysa Cem Yılmazer imzasını taşıyor. Eserde Governess rolünü, Sema Günsoy, Tülay Uyar ve Ayşe S.Ünel, Quint ve anlatıcı rolünü Ahmet Baykara, Miss Jessel rolünü Ayten Telek ve Gülbin Günay, Mrs.Grose rolünü Stare Çelebi ve Lynn Trepell Çağlar, Miles rolünü Ilyas Seçkin ve Flora rolünü Sevim Zerenoğlu canlandırıyor.

İlk kez 1954 yılında Venedik’te Teatro La Fenice’de sahnelenen eserin konusu opera sanatının geleneksel temalarının dışına çıkıp güncel sorunlardan olan çocuklara yönelik şiddet ve taciz konularını işlemektedir.

 

Rozita Kandiyoti’nin gözüne yansıyanlar…

Objektifini bu kez de yurtdışında şehirlere ve doğaya çeviren Rozita Kandiyoti, fotoğraflarından oluşan bir seçkiyi 14 Mart tarihinden itibaren Ulus Özel Musevi Lisesi Amram Oditoryumu’nda izleyebilirsiniz. Sergi, eğitime amaçlı olarak düzenlendi.