Da Vinci’den ‘Google Glass’

Leonardo Da Vinci aslında Google’ın yeni tasarladığı ‘google glass’ın prototipini ortaçağda tasarlamış. Da Vinci’nin günümüze kadar gelen çizimlerinde kendi döneminde google glass’e benzeyen bir gözlük tasarladığı ortaya çıktı. Google glass’ın ortaya çıkması ile bu çizim büyük önem kazandı. Google glass adından da anlaşılacağı gibi göze takılan bir çeşit kameralı ekran, önünüze gelen olayları o anda resmetmemizi sağlayan; yeri gelince navigasyon görevi gören bir çeşit gözlük.

İzzet BONOFİYEL Diğer
3 Nisan 2013 Çarşamba

Haftanın Sayıları

100.000 $  Melinda ve Bill Gates’in yeni nesil prezervatif tasarımı için hibe ettiği bedel. 

72 % 2012 yılında ABD biralarının ihracatındaki artış 

Avustralya’dan geç gelen özür

Avustralya Başbakanı Julia Gillard, 1950 ile 1970’li yıllar arasında uygulanan zorla evlatlık verme politikası yüzünden mağdur olan birçok anneden özür diledi. O dönemde evlilik dışı doğan birçok bebeğe devlet el koymuş veya bu annelerden çocukları hileli yollarla imza karşılığı ellerinden almıştı.

Kuzey Kore’de savaş alarmı

Güney Kore, Kuzey Kore tarafından şubat ayında yapılan nükleer tatbikattan sonra ABD ile birlikte aynı bölgede savaş tatbikatı gerçekleştirdi. Kuzey Kore ise komşu devlet tarafından yapılan bu tatbikatı bir tehdit olarak algıladı ve sert cevap vereceğini açıkladı. ABD, Güney Kore’ye en son model savaş uçakları ile destek veriyor. Uzakdoğu’da sıcak günler yaşanıyor.

 

Google’dan tescil hamlesi 

İsviçre’de yeni kelimeler sözlüğüne eklenen ‘ogooglebar’ kelimesi google’ın tescil başvurusu üzerine sözlükten kaldırıldı. Google’ın avukatları bu kelimeyi İsviçre dil kurumunun sözlüğünden çıkarmayı başarmış olsa da İsviçreli yetkililer bu kelimenin halkın diline yerleşmiş olduğunu bildirdi. 

İNEN

Ünlü stand-up sunucusu Jay Leno, NBC televizyonu hakkında yaptığı şakalar reytingini düşürdü. 

ÇIKAN

IMF Başkanı Christine Lagarde, aldığı kararlarla Kıbrıs Rum Kesimini batmaktan kurtardı. 

HİV BULAŞTIRAN DİŞÇİ

ABD’nin Oklahama eyaletinde tüyler ürperten bir olay yaşandı. Scott Harrington isimli diş hekiminin hastalarına bakım yaparken kullandığı aletlerini steril etmediği için 7.000 hastasına HİV virüsünü bulaştırdığı düşünülüyor.

Harrington’un 2007 yılına kadar tedavi ettiği hastaların kayıtlarına ulaşıldı. Diş hekimi kayıplara karışırken dertli hastalar HİV testini yaptırmak için hastanelere akın etti.

 

Haftanın Sözü

“Vergi ödeyenlerin bankaları kurtarmasını istemiyoruz.”  AB’nin Kıbrıs’ı kurtarmaya karar vermesinin ardından Angela Merkel’in sözleri

Haftanın Karikatürü