KaraKare’de bu yıl tema ‘Zaman ve varoluş’

Yıldırımspor Kulübü gençleri tarafından Holokost bilinci oluşturma amacıyla organize edilen KaraKare Film Günleri bu yıl 7 ve 10 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek

Toplum 0 yorum
3 Nisan 2013 Çarşamba

Yıldırımspor Kulübü gençleri tarafından 2006 yılından beri organize edilen KaraKare projesi bu sene ‘Zaman ve Varoluş’ teması altında iki film gösteriminden oluşuyor. 1939-1945 yılları arasında yaşananlar Yahudi toplumu için bir varoluş mücadelesi olarak görülebilir. Toplama kamplarında gizlice olsa da kutlanan bayramlar insanların kendi yaşamlarıyla birlikte kültürlerini ve kimliklerini sürdürmeye çalıştıklarının en güzel göstergelerinden biriydi. Yahudiler bu hayatta kalma mücadelesinde yalnız olmamıştı. Yahudi olmayıp Yahudi komşusunun çocuğunu evinde saklayan veya gemilerle Yahudileri kaçırarak yaşamlarını devam ettirmeleri için mümkün olduğunca destek veren kişiler de mevcuttu. KaraKare Projesi’nin de amacı bu duyarlılığı devam ettirmek, her sene Holokost’u hatırlatarak bu varoluş mücadelesini sürdürmek.

İki film

Proje kapsamında 7 Nisan gecesi 2008 yapımı ‘Operasyon Valkyrie’ adlı gala filmi gösterilecek. Filmde II. Dünya Savaşı tüm hızıyla devam ederken 1944 yılında Alman ordusunun zayıflaması ve büyük kayıplar vermesi üzerine savaşın yanlış olduğunu düşünen Albay Claus Von Stauffenberg’in Adolf Hitler’e bir suikast planı yapması konu ediliyor. 10 Nisan akşamı ise ‘En İyi Düşmanım’ adlı film izlenilecek. 1938 yılında Viyana’da geçen filmde iki çocukluk arkadaşının günün birinde kesişen talihleri anlatılıyor.

 

1 Yorum