Hatay´da Pesah

Hatay’da coşkulu Pesah Bayramı

Toplum
3 Nisan 2013 Çarşamba

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve semavi din temsilcileri Antakya Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu’na bir nezaket ziyaretinde bulunarak Pesah Bayramı’nı kutladılar.Vali Celalettin Lekesiz; dil, din, ırk, renk, siyasi düşünce, felsefi inanç hiçbir ayırım gözetmeden, Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altında hep beraber yaşandığını vurguladı.

Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu da Pesah hakkında bilgi verdi. Cenudioğlu, “Esaretten kurtulduğumuz günü kutluyoruz. Bu bayram bizim için bir özgürlük bayramıdır. Türkiye’de bulunan bütün Musevi cemaatlerle beraber coşkuyla kutlarız.” dedi.

Alevi Cemaati adına Musevi Cemaatinin Hamursuz Bayramı’nı kutlayan Nasreddin Eskiocak ise “Peygamberimiz (sas), Hz. Musa’yı, Hz. İsa’yı zikrederken; kardeşim İsa, kardeşim Musa diye bahsederdi. Bizim peygamberimiz kardeş olduktan sonra bizlerin de birbirimizi kardeş olarak görmemiz gerekmektedir.” diye konuştu.

Kimi zaman cami, kimi zaman kilise ve kimi zaman sinagogda belirli aralıklarda toplandıklarını belirten Ortodoks Cemaati adına Fadi Hurugil ise bütün dini mekanlarda Allah’a huşu içerisinde yükselişler sunulduğunu, bu vesile ile Musevi vatandaşların Pesah bayramını kutladığını söyledi.