İsrailli yerleşimcilerden Arap sağlık görevlisine teşekkür

Batı Şeria’daki Yakir adlı Yahudi yerleşim bölgesinde yaşayan üç yaşındaki Adele Biton’un hayatını Arap sağlık görevlisi kurtardı.

Kültür
3 Nisan 2013 Çarşamba

Muawiya Qabha adlı Magen David (İsrail Kızılayı) çalışanı, o sırada görevli olmadığı halde, bir sokak gösterisinde  taş atılması dolayısı ile yaralanan Biton’a ilk müdahaleyi yaparak hastaneye yetiştirdi. 

Arap Qabha’nın bu davranışından çok etkilenen  Yakir yerleşim bölgesi sakinleri, Arap sağlık görevlisini Pesah’ın bitişi dolayısı ile yaptıkları yemeğe davet ederek, onu yüzlerce kişinin önünde  onur konuğu ilan ettiler. 

Çoğunluğunu Kuzey Afrika kökenli Yahudilerin oluşturduğu Yakir yerleşim bölgesi sakinleri Pesah Bayramı bitiminde Mimona adını verdikleri bir yemek vererek krep türü hamur işi tatlılar yiyor. 

Yemekte bir konuşma yapan Rav Aharon Cohen,  dualarının Arap sağlık görevlisi Qabha ve hastanede ağır yaralı olarak  yaşam mücadelesi veren minik Biton için olduğunu söyledi. 

Qabha ise duygularını şöyle dile getirdi: “Daha evvel defalarca bu tür yemeklere davet edildim, ama  bu sefer hissettiğim mutluluğu kelimeler ile ifade etmek zor.” 

Küçük Biton, başına aldığı taş darbesinden dolayı ağır yaralı olarak yattığı hastanede iyileşme belirtileri gösteriyor.