İsrailli film yönetmeni dövüldü

Filistin intifadasında İsrail askerlerinin psikolojisini konu eden ‘Rock the Casbah’ filminin İsrailli yönetmeni Yariv Horowitz Fransa’da bir grup Arap genç tarafından dövüldü.

Kültür
29 Mart 2013 Cuma

Horowitz, ünlü İsrailli müzisyen Asaf Amdursky ile birlikte Fransa’daki  film festivaline katılarak en iyi film ve en iyi film müziği  ödülüne layık görüldü. 

 İsrailli yönetmen başına gelenleri şöyle anlatıyor: “ Filmin festival gösteriminden çıktıktan sonra para çekmek için durduğum bir ATM önünde yanıma gelen bir grup Arap genç önce küfür ettiler daha sonra da beni yumruklayarak yere düşürdüler, ardından yediğim tekmelerden bayılmışım” 

Tıbbı yardım almayı reddeden Horowitz ayıldıktan sonra  tekrar festival  alanına gelerek gazetecilerin olay ile ilgili sorularına cevap verdi. 

Yönetmenin basına yaptığı açıklamadaki şu cümleler dikkat çekti: “Saldırının radikal ya da siyasal olup olmadığı ile ilgili bir fikrim yok ama en acıtıcı olan İsrailli sağcıları ayağa kaldıran bir filmin yönetmeni olarak Araplardan dayak yemiş olmam!” 

Rock the Casbah 1989 intifadasında bölgeye, ölen asker arkadaşının intikamını almak için gönderilen bir İsrailli askerin, İsrail işgalinin yaratığı siyasi sorunları idrak etmesini anlatıyor.