Sinagog saldırı planına on yıl hapis

ABD’de yaşayan Cezayir göçmeni 28 yaşındaki Ahmed Ferhani, New York eyalet kanunlarında yürürlüğe sık girmeyen bir terör tüzüğü kullanılarak, Manhattan’daki sinagog ve kiliselere bombalı saldırılar düzenlemeyi planlamaktan on yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya
28 Mart 2013 Perşembe

ABD’de yaşayan Cezayir göçmeni 28 yaşındaki Ahmed Ferhani, New York eyalet kanunlarında yürürlüğe sık girmeyen bir terör tüzüğü kullanılarak, Manhattan’daki sinagog ve kiliselere bombalı saldırılar düzenlemeyi planlamaktan on yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ferhani, geçtiğimiz aralık ayında, Mahmud Mamduh ile birlikte, Yahudilerin tüm dünyada Müslümanlara yaşattıklarının karşılığını vermeyi planladıklarını söylemiş, terör ve buna bağlı silah taşıma gibi konularda suçunu kabul etmişti.

New York polisinden bir sözcü, Ferhani ve Mamduh’un, İslami terörist gruplarla bağları olduğunu düşünmediklerini ve bireysel hareket ettiklerine karar verildiğini belirtti. Polis, iki adamın tutuklandıklarında, silah, cephane ve el bombaları satın almış olduklarını söyledi. Ferhani, cezasını tamamlamasının ardından ABD’den sınır dışı edilecek.