Hametz yiyecekler yakılmadı Filistinli komşulara gitti

İsrailli yerleşimciler Pesah için evlerinden arındırmak zorunda oldukları ekmekleri Filistin köyü Sawiyah’ta dağıttı

Dünya
28 Mart 2013 Perşembe

İsrailli yerleşimciler, hem komşularına barış mesajı göndermek hem de Pesah bayramı süresince yenmeyecek olan mayalı ekmekten evlerini arındırmak amacıyla, yüzlerce ekmeği Filistinli ihtiyaç sahiplerine dağıttılar.

Eretz Şalom hareketinin üyeleri üst üste üç yıldır, Pesah öncesinde, bayram sebebiyle yenilmeyecek gıda ürünlerini toplayıp, ‘Hametz’e (mayalı yiyecek) elveda’ girişimi ile, komşu Filistinli topluluklara dağıtıyor.

Kudüs’ün 29 kilometre kuzeyinde yer alan bir yerleşim yeri olan Ofra sakini, Yaki Fried, “İki yıl önce bir bakkalın büyük miktarlarda ekmeği imha ettiğini gördük, biz de Filistinli komşularımızla iletişime geçmeye ve ihtiyacı olanlara ekmekleri dağıtmaya karar verdik. Sonuçta birbirimize yardımcı olabileceğimiz birçok küçük şey var,” dedi.

Kudüs’ün 48 kilometre kuzeyinde yer alan Filistin köyü Sawiyah’ın sakini ve barış aktivisti Shawkat Ebu Ras verdiği demeçte; “Bu tür girişimler sayesinde Yahudiler ve Araplar arasındaki ilişkilerin gelişeceğini ümit ediyorum. Halklarımız arasında yeteri kadar kan döküldü. Artık hastanelerimize, hasta değil kan bağışlamamız lazım,” dedi.