Suriye Muhalifleri: İsrail’e tehdit değiliz

Suriyeliler tarafından Golan’a açılan ateş sonucu İsrail ordusunun, Suriye’ye ait bir askeri noktaya top atışı yapması tansiyonu arttırdı.

Dünya 0 yorum
28 Mart 2013 Perşembe

İsrail ateşi sonucu askeri nokta yok edilirken iki Suriye askeri de yaralandı.

Gerginliğin artması üzerine konuşan İsrail yeni Savunma Bakanı Moşe Ya’alon “Ülkemize açılan ateşi ordumuz göz ardı etmez,” açıklaması yaptı.

Golan Tepelerindeki İsrail ordusuna ait aracın Suriyeli birliklerce bilerek mi vurulduğu hâlâ belirsizliğini koruyor.  Askeri nokta Suriye ordusuna ait olmakla beraber, bölgenin hakimi Suriyeli isyancılar. Golan Tepeleri’nin Suriye tarafındaki birkaç köyü ele geçiren isyancılar, Esad’ı düşürdükten sonra dikkatlerini İsrail’e çevirebilirler.

İsrailli yetkililer güç durumdaki Esad rejiminin dikkatleri iç savaştan çekmek için kendilerini savaşa çekmesinden çekiniyor. İsrailli yetkililerin endişelerine rağmen bölgeyi kontrolü altında tutan muhalifler, kesinlikle endişe edilecek bir durumun olmadığını söylüyor. Suriye isyancılarının sınır bölgelerini ele geçirmeleri ve oradaki son çatışmaların İsrail’i endişelendirmesine rağmen Suriye muhalefetinden bir kaynak İsrail’in korkacak hiçbir şeyi olmadığını söyledi.  İsyancılar ve özellikle Özgür Suriye Ordusu, Esad devrildikten sonra ülkelerinin yeniden inşası ile iç meselelere odaklanacaklarından ve bunun uzun bir süre alacağından İsrail’e tehdit oluşturmayacaklarını ifade ettiler.

 

 

 

 

2 Yorum