Özür, dostluk ve istikrar getirsin

2010’da Mavi Marmara olayıyla bozulan Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Başbakan Erdoğan’ı arayarak özür dilemesiyle ilişkileri normalleştirme yoluna giren iki ülke bölgesel istikrar yolunda büyük bir adım atmış oldu.

Diğer
28 Mart 2013 Perşembe

 ABD Başkanı Obama’nın İsrail’den ayrılmasından hemen önce gerçekleşen telefon görüşmesinde İsrail Başbakanı Netanyahu, Mavi Marmara hadisesinin trajik sonucuna İsrail tarafından isteyerek yol açılmadığını ve İsrail’in, can kaybı ve yaralanmalardan üzüntü duyduğunu belirterek, İsrail tarafından yürütülen ve bir dizi operasyonel hatanın yapıldığına işaret eden soruşturma ışığında, can kaybına veya yaralanmaya yol açan her türlü hatadan dolayı Türk halkından özür diledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: TÜRK HALKI ADINA KABUL ETTİM

 Görüşmenin ardından Başbakanlık’tan yapılan açıklamada Başbakan Erdoğan’ın söz konusu özrü Türk halkı adına kabul ettiği duyuruldu. Açıklamada “İki başbakan, tazminat-ademi mesuliyet konusunda bir anlaşma yapılması hususunda da mutabık kalmıştır” ifadeleri yer aldı.