ABD Başkanı’na kadın koruma müdürü

Washington sosyal çevrelerinde en prestijli mesleklerden biri sayılan ve çoğunlukla erkek mesleği olarak görülen ‘Gizli Sevis’in başına Julia Pierson seçildi.

Dünya
28 Mart 2013 Perşembe

Gizli Servis’in görevi,  başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere ABD devletini temsil eden VIP personeli korumak. 

Pierson’un görevi devir aldığı koruma eski müdürü Mark Sullivan zamanında Başkan’ın Kolombiya’da olduğu sırada ortaya çıkan bir skandal Gizli Servis’in imajını son derece olumsuz etkilemişti. 

Kolombiya ziyareti sırasında, erkek korumaların mesai dışı saatlerde yerel hayat kadınlarıyla birlikte olduğu haberi Amerikan basınında yer almış ve Gizli Servis bunu yalanlayamamıştı. 

Daha sonra Senato’nun karşısına çıkan Sullivan, bir açıklama yaparak, söz konusu olaydan dolayı özür dilemiş ve personelinin bu istenmeyen davranışı ile Başkan’ın güvenliğini tehlikeye düşürmediklerini söylemişti. 

ABD başkentindeki siyasi çevreler, Obama’nın koruma müdürü olarak tarihte ilk defa bir kadını seçmesini  yeni hükümette çok az kadın olduğuna dair eleştiri yapanlara bir cevap olarak yorumluyorlar. 

Obama tarafından atanan ve ‘Gizli Servis’in ilk kadın müdürü olarak tarihe geçen Julia Pierson’ın atama emrinin Senato tarafından onaylanması gerekmiyor. 

1988’den beri Gizli Servis’te çalışan Florida  doğumlu Pierson son derece başarılı bir kariyere sahip.