İsyancılar: “Esad kimyasal silah kullandı”

Suriye’de Esad güçlerine karşı savaşan isyancılar pazartesi erken saatlerde yaptıkları açıklamada, hükümet kuvvetlerinin Şam yakınlarında kimyasal silah yüklü roketler ile kendilerine ateş açtığını iddia etti.

Dünya
25 Mart 2013 Pazartesi

İsyancılar en son olarak Şam yakınlarında Esad güçlerine ait bir askeri üssü kuşatmış ve ele geçirmek üzere iken saldırıya uğramışlardı. Atılan roketlerin sonucu olarak iki askerin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı belirtiliyor. 

Yaralıların tedavi edildiği  hastanede bir açıklama yapan isyancıların sözcüsü Muhammed Al Doumani, doktorların 23 yaralıyı incelemesinden kimyasal silah kullanıldığının ortaya çıktığını iddia ederek şöyle konuştu:

“Doktorlar kimyasal silah olarak fosfor kullanıldığını söylüyor, ölen iki arkadaşımız atılan rokete direkt hedef olmadıkları halde sinir sistemini bir anda çalışmaz hale getiren fosfor nedeniyle anında öldüler. Sağlık görevlileri yaralanan 23 kişiyi tedavi etmek için kimyasal silah panzehri atropin kullanıyor.” 

Suriye’de uluslararası tarafsız medya kuruluşlarının çalışmasına izin verilmediği için şimdilik söz konusu olay teyit edilemiyor.