Talmud Tora Levavi Grubu ile “Kadın kadına eğlence”

Toplum
20 Mart 2013 Çarşamba

Talmud Tora’nın Halkla İlişkiler Komisyonu Levavi Grubu “Kadın kadına eğlence” isimli farklı bir etkinlik gerçekleştirdiler.

14 Mart Perşembe günü özel dekorlu mekânda, canlı müzik eşliğinde, Dünya Kadınlar Günü, yeni ay kutlaması ve birkaç arkadaşın doğum günü vesileleriyle bir araya gelen Levaviler ve dostları hep birlikte gönüllerince eğlendiler.

Başkan İzabella Kandiyoti, yapmış olduğu hoşgeldiniz konuşmasında; bulunduğumuz haftanın Roş-Hodeş gününü kapsaması sebebiyle; şahsı, grubu ve kurumu adına herkese iyi aylar dileyip, tarihteki Altın Buzağı olayını hatırlattı ve hikayesini anlattı. Ardından kadın nedir tarifini yaparak, kadın ve erkeğin farklı şekillerde yaratıldığını, Tora’ya göre yerine getirmeleri gereken değişik mitsvalar olduğunu belirtip, tarihe yön veren kararlarda aktif rol oynayan ve gelecek nesillerin kimliğini belirleyen kadınlara değindi. Kadının Tanrı tarafından dinsel iç değerlerin korunma sorumluluğunun verildiğini, ailenin ve ailelerden oluşan ulusun kutsal omurgasını biçimlendirme görevini de üstlendiklerini, ayrıca günümüzde çok fedakar olan, hem evinde, hem iş yerinde, hem de gönüllü olarak cemaatimizin farklı kurumlarında sorumluluklar üstlenen kadınların; olgun, üretken ve sağlıklı toplumlar yaratılmasında önemli bir yeri olduğunu belirtti. Sözlerini anektodlarla sonlandıran Kandiyoti, yakında yeni ve farklı bir etkinlikle tüm dostlarla tekrar bir araya gelmek istediklerini vurgulayıp, iyi eğlenceler diledi. Levaviler günün sonunda tüm misafirlerine birer çiçek armağan ederek uğurladılar.