UÖMO’da farklı konuklarla eğitici seminerler…

Ulus Özel Musevi Okulları mart ayında Liderlik, YGS, SBS seminerlerine ev sahipliği yaptı. Alanında uzman konuklar öğrenci ve velilerle bilgilerini paylaştı, sorularını cevapladı

Toplum
20 Mart 2013 Çarşamba

5. UÖMO Liderlik Semineri’ne İsak Alaton konuk konuşmacı olarak katıldı

UÖML’nin beş yıldır ev sahipliği yaptığı ‘Liderlik Semineri’ne bu yıl da İstanbul’un seçkin okulları katıldı. Kariyer Ofisi’nin düzenlediği seminerde öğrenciler Sunum Ofis Yöneticisi Alper Rozanes ve JCI (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) Bahçeşehir Şubesi Başkanı Jefi Sevilay ile bir gün boyunca liderlik konulu çalışmalar yaptılar. Bireysel gelişime, öğrencilerin sahip oldukları özelliklerin farkına varmalarına, ilgi ve yeteneklerini belirlemelerine, grup çalışma disiplini edinmelerine ve iş yaşamı konusunda bilgi sahibi olmalarına yardımcı olan bu çalışmanın sonunda, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, öğrencilerle liderlik başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirdi.

Sait Gürsoy ile ‘Başarıya Doğru’

Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı ve Program yapımcısı Sait Gürsoy 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile üniversite sınavı ve meslek seçimi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide bireyin sadece bir üniversiteye yerleşmiş olmasının yeterli olmadığını vurgulayan Gürsoy, üniversite ve bölümlerini seçerken dikkat edilmesi gerekenler konuları ‘Akademik- profesyonel kadro, burslar, yabancı dil eğitimi, akademik olanaklar, bölüm değiştirme, çift anadal-yan dal olanakları, uluslararası bağlantılar, kariyer olanakları, iş dünyası ile bağlantılar, yükseklisans eğitimi’ gibi başlıklar altında topladı.

8. sınıf öğrencilerine ve velilere özel SBS Bilgilendirme Semineri

SBS’ye hazırlık semineri UÖMO Ortaokul Rehberlik Servisi ve Fen Bilimleri Dershanesi Rehberlik Servisi işbirliği ile gerçekleşti. Fen Bilimleri Dershanesi Beşiktaş Şubesi Rehber Danışmanı Merve Şerbetçioğlu; seminerde 8. sınıf öğrenci ve velilerine SBS başvuru süreci, değişen SBS puanlama sistemi, özel yabancı liseler ve Anadolu Liseleri tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili bilgilerin yanı sıra sınava hazırlanırken yapmaları ve yapmamaları gerekenler konularında bilgiler verdi.