Cemaatimizden:Elio Medina onurlandırıldı

Son dört yılında başkanlık yaptığı, Or-Ahayim’deki 20 yıllık hizmet süresini tamamlayan Elio Medina için bir onurlandırma gecesi yapıldı.

Toplum
20 Mart 2013 Çarşamba

Gecede Hahambaşı İsak Haleva, Onursal Başkan Bensiyon Pinto, Cemaat eski Başkanı Silvyo Ovadya, Cemaat Başkan Vekili Jojo Nasi, Başkan Yardımcısı Moris Levi, Kurumlar eski Başkanı Çetin Erbeş, Or-Ahayim’in geçmiş dönem başkanları Eliya Penso ile Jojo İllel hazır bulundular.  Or-Ahayim Yönetim Kurulu’nun yeni başkanı Yaşar Abuaf, Elio Medina’nın vizyonunu ve kuruma katkısını anlattı. Hahambaşı İsak Haleva sıcak bir konuşma ile kuruma ait hatıralarını dile getirdi. Altı yıldır  Or-Ahayim ailesine mensup olmaktan memnun olduğunu söyleyen Başhekim Tunç Çelebi, Elio Medina’nın başkanlık süresinde hastanenin yaptığı hamleleri anlattı. Nüket Antebi ile Yaşar Abuaf, Elio Medina’ya hatıra olarak  Or-Ahayim’in gümüş amblemini takdim ettiler. Elio Medina’nın yönetim kurulundaki eski çalışma arkadaşlarına Or-Ahayim Hastanesi’nin ön cephesinin suluboya ile çizilmiş tablosunu hediye etmesiyle onurlandırma gecesi sona erdi.

 

Barınyurt hanımlarında yeni dönem

12 Mart Salı gecesi Barınyurt’ta geçmiş dönem Hanımlar Kolu Başkanı Lizet Kalma görevi Işık Namer’e devretti

Gecede Cemaat Başkan Yardımcısı Jozef Nasi, Neve Şalom Yönetim Kurulu Başkanı Daryo Katalan, Başkan Mordo Hazak, geçmiş dönem Matan Baseter-Barınyurt Başkanı Selim Nahmias, yönetim kurulu üyeleri, Barınyıldızlar ve pansiyonerler birlikte yemek yiyerek sohbet etme imkanı buldular. Lizet Kalma Barınyurt Kadınlar Kolu simgesini Işık Namer’e devretti. Işık Namer konuşmasında eski başkanlara teşekkür ettikten sonra bu görevin bir takım işi olduğunu belirtti ve Tanrı’nın kimseyi iyilik yolundan ayırmamasını diledi. Tören canlı müzik eşliğinde coşku içinde geçti ve güzel dileklerde bulunuldu.