Irak’ta Hristiyanlar endişeli

Irak’ta yaşayan Hristiyanlar, tıpkı bir zamanlar Yahudilere olduğu gibi, doğup büyüdükleri anavatanlarının terk etmek zorunda kalacaklarının düşünerek endişeleniyorlar.

Dünya
20 Mart 2013 Çarşamba

ABD’nin Irak harekatının ertesinde ülkede yaklaşık 1,5 milyon Hristiyan vatandaş varken bu sayı bugün 500 binin altında. 

Bunun en büyük nedeni uzun bir süre otorite boşluğu yaşayan Irak topraklarında radikal grupların buldukları her fırsatta Hristiyan hedeflere saldırması veya  Hristiyanların ülkeyi terk etmeleri için baskı yapması.

2003’ten beri geçen 10 yılda bu saldırıların en kanlı olanı   2010 yılında yaşandı.

31 Ekim 2010’da radikal bir grup, Bağdat’taki Kurtuluş Klisesi’ne saldırmış ve  kilisede dua eden 44 Hristiyan Irak vatandaşının öldürmüştü. 

Iraklı Papaz Monsignor Pios Cacha’nın AFP ajansına belirttiğine göre, Irak Hristiyanları eninde sonunda tıpkı Yahudi Irak vatandaşları gibi bir gün tümüyle ülkeyi terk edecekler. 

Papaz Cacha  2010 saldırısının görüntülerini asla unutmayacağını belirtiyor ve bu saldırının Irak Hristiyanlarının anavatanları Irak’a olan tüm sevgiyi alıp götürdüğünü de söylemekten çekinmiyor.