Yeni Papa’nın Roma Hahambaşısı’na mektubu

Katolik aleminin yeni lideri Papa Francis göreve gelir gelmez Roma Yahudi Cemaati Hahambaşısı Rav Ricardo Di Segni’ye bir mektup yazarak 1962-1965 II. Vatikan Konseyi’nden beri gelişmekte olan dinler arası diyalogun kendi yönetiminde daha da geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını belirtti.

Dünya
18 Mart 2013 Pazartesi

Francis mektubunda, Roma Hahambaşısı Rav Di Segni’yi Vatikan’da yapılacak  Papa’nın halka takdimi törenine de davet ederek şöyle konuştu: “Size, Yüce Yaratıcı’nın güvenine layık olmaya çalışarak yazıyorum; Katolikler ile Yahudilik arasında II. Vatikan Konseyi ile başlayan iyi ilişkiler hiç şüphe yoktur ki dünyayı daha iyi bir yer yapmıştır, bu  aynı zamanda Tanrı’nın tüm insanlıktan  beklentisidir.” 

1962 ile 1965 yılları arasında Vatikan’da toplanan Katolik aleminin en yetkili din adamları, Hristiyanlığın modern dünya olan ilişkilerini yeniden düzenlemiş, felsefi ve geleneksel birçok radikal değişikliğe imza atmıştı.

Üç sene süren konsey toplantıları sonunda ortaya çıkan en önemli kararlardan biri de; tarih boyunca antisemitizmin en büyük dayanak noktasını oluşturmuş Hristiyan- Yahudi inanç çatışmasına son veren deklarasyon olmuştu.