İngiliz antisemit Lord’a uzaklaştıma

İngiltere Lordlar Kamarası ‘nın İşçi Partili Müslüman üyesi Nazir Ahmed’in Pakistan’da yaptığı, İngiliz basınının Yahudi patronlarına yönelik suçlamaları, Lord’un süresiz olarak partiden uzaklaştırılmasına neden oldu.

Dünya
14 Mart 2013 Perşembe

Nazir Ahmed  2007 yılında otobanda saatte 110 km hızla giderken yol kenarında emniyet şeridinde duran bir arabaya çarparak,  Martyn Gombar isimli bir adamın ölümüne neden olmuş ve hapis yatmıştı. 

Ahmed geçtiğimiz nisan ayında Pakistan televizyonuna yaptığı açıklamada kendisine verilen hapis cezasının  İngiliz medyasının Yahudi asıllı patronlarının baskısı ile ağırlaştırıldığını iddia etmiş; bunun sebebinin ise Gazze’ye giderek Filistinlileri desteklemesi olduğunu söylemişti.

İngiliz Lord kaza sırasında cep telefonu ile kısa mesaj attığı iddiası ile önce mahkemece taksirle ölüme sebebiyet vermek ile suçlanmış; daha sonra avukatlarının mesaj saatleri ile kaza anının ayrı zaman dilimleri içinde olduğunu ispat etmesi ile, tehlikeli araba kullanma fiilini işlemekten hapis cezasına çarptırılmıştı. 

İngiliz Ceza Hukuku uzmanları The Times gazetesine yaptıkları açıklamada, “Eğer Lord Ahmed, Pakistan’da yaptığı bu açıklamayı İngiltere’de yapmış olsaydı nefret söylemi suçu ile mahkeme önüne çıkmak zorunda kalırdı,” şeklinde konuştular.