www.gurmebebek.com’dan ipuçları; yumurtayı pişirirken ve saklarken dikkat edilmesi gerekenler…
- Yumurta karton kutusu içerisinde, yıkanmadan saklanmalıdır. Yıkandığında doğal koruyucu tabakasını kaybeder.
- Yumurta uzun süre bekletilirse ağırlığı azalır. Taze ve bayat yumurtaları ağırlığından da test edebilirsiniz. Yarım litre suya 60 gr. tuz atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır.
- Yumurtanın pişirilme süresinin iyi ayarlanması gereklidir. Haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa sarıdaki demir, beyazdaki sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil bir halka oluşturur.
- Uzun süre pişirilen yumurtaların sindirimi güçleşir ve uygulanan pişirme yöntemine göre B grubu vitaminlerde kayıplar oluşur. Kayıpları önlemek için yumurtayı yağa kırmak yerine, diğer yöntemler ile pişirmek tercih edilmelidir.