Ve Vakıfbank şampiyon!

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde Azerbaycan’ın Rabita Bakü takımını 3-0 yenen Vakıfbank, tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı

Spor
13 Mart 2013 Çarşamba

2013 CEV Voleybol Bayanlar Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında Azerbaycan’ın Rabita Bakü Takımını çıkarttıkları harika bir maç sonrası 3-0 mağlup eden Vakıfbank ikinci kez Avrupa Şampiyonu olmanın büyük sevinç ve mutluluğunu yaşadı. Vakıfbank, ayrıca şampiyonluk kupasının üst üste 3. sezonda yine Türkiye’de kalmasını sağladı.

İki seti aldıktan sonra şampiyon olacaklarına inanan Vakıfbank’ın melekleri üçüncü setin teknik molaların 8-6 ve 16-16 geride kapamasına rağmen seti almayı başardı. Skor 16-16’da beraberliği sağlayan Vakıfbank bazen öne geçti, bazen de geride kalmasına rağmen skoru 22-20 yaptı. Vakıfbank takım halinde bloklarıyla adeta etten duvar ördü. Skoru da 24-23’e getirdi. Gözde sete smaçı ile damgasını vurdu. Seti 25-23 alan Vakıfbank maçı da 3- 0 kazanıp ikinci kez Avrupa şampiyonluğuna imzasını attı.

2011 yılında da Rabita Bakü’yü 3-0 mağlup eden Vakıfbank, bu yıl da aynı tarifeyi uyguladı. Maçı 3-0 kazanarak ikinci kez şampiyon olmanın büyük sevinç ve gururunu yaşadılar. Maç sonrası takım, yönetici ve taraftarlar salonda adeta bayram havası yaşattılar. Dereceye girenlerin ödülleri CEV Başkanı Andre Meyer, CEV Asbaşkanı Banu Can, Voleybol Federasyon Başkanı Özkan Mutlugil ve kulüp yöneticileri verdi.

ŞAMPİYONANIN EN İYİLERİ:

En değerli oyuncu: Jovana Brakocovic (Vakıfbank)

En iyi smaçör: Rosir Calderon (G.Saray)

En iyi blokör: Natasha Krsmanovic (Rabita Bakü)

En iyi servis atan: Maren Brinker (Unando Yamama)

En iyi libero: Gizem Güresen (Vakıfbank)

En iyi manşet alan sporcu: Yuko Sano (G.Saray)

En iyi pasör: Naz Aydemir (Vakıfbank)

En skorer sporcu: Montano (Rabita Bakü)

 

ŞAMPİYONA SIRALAMASI DA ŞÖYLE OLDU:

VAKIFBANK (TÜRKİYE)

RABITA BAKU (AZERBAYCAN)

UNANDO YAMAMAY (İTALYA) GALATASARAY (TÜRKİYE)