YENİ NESİL HDTV’DEN SONRA 4K ULTRAHD ÇIKTI

Televizyon teknolojileri hayatımızın değişmez birer parçası oldu. Teknoloji hızla gelişmeye devam ederken HD Ready ve Full HD televizyonlardan sonra 4K özelliğe sahip televizyonlar üretilmeye başlandı. 4K teknolojisi şu an kullanılan 1080 pixel görüntülerin dört misli bir görüntü kalitesi sunuyor. Büyük markalar bu teknoloji ile televizyon üretmeye başladılar bile. Ancak bu teknolojiye uygun içerikte film üretimine henüz başlanmadı. Sinema ve oyun salonlarındaki 3D ve 1080 piksel görüntü bir süre daha popülerliğini koruyacağa benziyor.

İzzet BONOFİYEL Diğer
13 Mart 2013 Çarşamba

Haftanın Sayıları

100.000.000 Her yıl öldürüldüğü tahmin edilen köpekbalığı sayısı; dünyadaki köpekbalığı nüfusunun yüzde 6.4’ü.

355 metre Dubai’de yeni inşa edilen ve dünyanın en yüksek oteli olan JW Marriott Marquis Oteli’nin yüksekliği.

 

Beckham Çin’in futbol elçisi ilan edildi

Son dönemde şike skandalları nedeniyle itibarı azalan Çin futbolu çareyi tüm dünyada tanınan ve sevilen David Beckham’ı futbol elçisi olarak seçmekte buldu. Paris Saint-Germain takımında oynayan İngiliz oyuncu, hem Çin’de futbolun popüler hale gelmesine hem de Çin Futbol Federasyonu’nun itibarının yeniden yükselmesine yardım edeceği için çok mutlu olduğunu belirtti.

 

Depremin ses dalgaları uzayda hissedildi

11 Mart 2011’de Japonya’da meydana gelen 9 şiddetindeki Tohoku depreminin üzerinden iki yıl geçti. Bilim adamları bu depremin uzaydan hissedildiği açıklamasını yaptılar. Uzayda, Dünya’dan 255 km uzaklıktaki GOCE uydusu tarafından depremin atmosfere gönderdiği ses dalgalarının kayıt altına alındığı Geophysical Research Letters adlı bilimsel dergide yayınlandı.

 

Vikinglerin efsanevi güneş taşı bulundu

Efsanevi güneş taşı İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in hükümdarlığı sırasında Manş Denizi’ndeki bir batıktan çıkartıldı. 1592 yılında Rennes Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel araştırmada bu taşın İzlanda taşı olarak bilinen kalsit olduğu ortaya çıktı. İzlanda taşı eşkenar şekli sayesinde arkasından bakıldığı zaman görüntüyü çift görüntü olarak gösteriyor. Eğer doğru bir konuma yerleştirilirse iki görüntü tek görüntü halini alıyor. Ve bu sayede denizciler doğu ile batıyı ayırt edebiliyorlar.

 

Bakü’de protestoya polis engeli

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de halk askeriyede meydana gelen şüpheli ölümleri protesto etti. Sokaklarda yürüyüş yapan halk polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Cob ile müdahalede bulunan polis gözaltına aldığı protestocuları tutuklayıp çevre karakollara sevk etti.

 

İNEN

Andrew Mason; İnternet alışveriş sitesi Groupon şirketinin kurucusu ve CEO’su görevini bırakmak zorunda kaldı.

 

ÇIKAN

 Beppe Grillo; İtalyan komedyenin başkanı olduğu parti, şubat ayı seçimlerinde İtalya’da en çok oyu aldı. 

 

Haftanın Sözü

“Kapitalizm şeytanın ve kötüye kullanmanın yoludur. Bir tek sosyalizm hakiki bir toplum yaratabilir.”  Hugo Chavez