SS Lazio maçları kapalı kapılar ardında

Roma’nın önemli klüplerinden SS Lazio, önündeki iki Avrupa Kupası maçını kapalı kapılar ardında oynayacak

Spor
6 Mart 2013 Çarşamba

Lazio’nun 300 kişilik fanatik bir taraftar grubu geçtiğimiz hafta İtalyanların Alman kulübü Borussia Mönchengladbach’ı kendi evinde 2-0 yendikleri maçta 90 dakika boyunca Nazi selamı verdi. UEFA, bu hareketi cezasız bırakmadı. Lazio, 40.000 USD ceza aldı, ayrıca önümüzdeki 2 Avrupa Kupası maçını da kapalı kapılar ardında oynayacakları kesinleşti.  

Yine UEFA tarafından sezon başında Lazio bu defa 150.000 € para cezasına çarptırılmıştı. Cezanın sebebi İngiliz ekibi Totenham Hotspur ile oynanılan maçta yapılan antisemit tezahüratlardı.

Bu son cezayla beraber 2012-2013 sezonunda Avrupa Kupası’nda Lazio taraftarları tam 4 defa ırkçı davranıştan ötürü suçlu bulundular.

Lazio Başkanı Claudio Lotito ceza kararını ‘inanılması güç’ olarak nitelendirdi ve kulübünün karara itiraz edeceğini belirtti. “1-2 maç saha kapatıp kulübe korkunç bir maliyet yüklemek, ayrıca taraftarlarımızı böylesine bir kupada takımlarına destek vermekten esirgemek bana mantıklı gelmiyor” dedi.

Kasım 2012’de Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald S. Lauder, Lazio’nun bu fanatik taraftar grubunu dizginleyememesi durumunda Avrupa Kupalarından men edilmesini talep etti. UEFA’nın Lazio’ya kuvvetli önlemler alması gerektiğini belirten Lauder; “Bu tür çirkin hareketlerin bir daha tekrar etmesini engellemek için gerekli önlemleri almayan ya da taraftarları arasında ırkçıların bulunduğunu görmezden gelen ve davranışlarına göz yuman kulüpleri ciddi cezalarla tehdit etmek gerekir.  Lazio’nun ırkçı taraftar problemi yeni değildir ve sorumlular tarafından artık çok daha ciddiye alınmalıdır. Bu tür taraftar davranış kalıpları olan kulüplere para cezası vermek komikliktir” dedi.