2013 güzeli Etiyopyalı

İsrail Ordusu’nun eski bir askeri olan 21 yaşındaki Yityish (Titi) Aynaw ülkenin ilk Etiyopya doğumlu güzellik kraliçesi oldu. Genç kız; “İsrail’de çok farklı renkler var; bu zenginliği dünyaya göstermek büyük önem taşır” dedi

Kültür
6 Mart 2013 Çarşamba

 

 

 

Yityish (Titi) Aynaw 

 

 

Netanya kentinden 21 yaşındaki Yityish (Titi) Aynaw 27 Şubat Çarşamba akşamı Miss Israel seçilerek kraliçelik tacını giydi. Hayfa kenti Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Yityish (Titi) Aynaw böylece İsrail’de güzellik kraliçesi seçilen Etiyopya’da doğmuş ilk göçmen olma sıfatını kazandı.

Adı Amharca (Etiyopya’da konuşulan lisan) “geleceğe bakış” anlamını taşıyan Yityish, 12 yaşında İsrail’e göç etti. Şimdilerde bir hazır giyim dükkânını yöneten Yityish (Titi) Aynaw’a jürinin; “En çok hangi tarihi kişiden etkilendin?” sorusuna “Martin Luther King” yanıtını verdi. Genç kız; “O adalet ve eşitlik için savaş verdi. Bu da benim şimdi burada olabilmemin sebeplerinden biri… Benim cemaatimde de iyi bir şeyler bulunabileceğini, medyada yansıtılmayan bazı gerçeklerin var olduğunu gösterme fırsatını bulmuş oldum. İsrail’in farklı renklerinin dünyaya tanıtılmasının bir görev olduğunu düşünüyorum ”dedi.