İsrail tedavi ettiği Suriyelileri ülkelerine teslim etti

İsrail Ordusu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı yapılan ayaklanma sonucu yaralanan yedi Suriyeli’den, tedavisi tamamlanan altısının ülkesine iade edildiğini bildirdi

Dünya
6 Mart 2013 Çarşamba

İki senedir ülkeyi saran çatışmalarda yaralanan yedi Suriyeli, tedavi için Safed Zev Hastanesi’ne götürülmüşlerdi. Ziv Hastanesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, yaralıları gördüklerinde endişe duyduklarını fakat acil durumda hastaneye gelen herkesi tedavi edeceklerini söylediler. Yetkililer sözlerine “İlk olarak yaralılardan beşi, ardından da kalan ikisi hastaneye vardılar. Hepsinde silah ve şarapnel yaraları vardı. Hastalardan biri karnından yaralanmıştı ve durumu ağırdı. Yine de  yaralının durumunu stabilize edip kendisini ameliyata almayı başardık,” diye sözlerine devam ettiler.

İsrail Ordusu’nun bildirdiğine göre yaralıların ilk yardım müdaheleleri İsrail askerleri tarafından olay yerinde yapıldı. İsyancıların Esad’a karşı başlattıkları ve yaklaşık iki senedir süregelen isyanlarda, ilk kez yaralılar tıbbi amaçlı olarak İsrail’e alındılar. İsrail Stratejik İlişkiler Bakanı Moşe Ya’alon, verdiği demeçte İsrail’in yaralı Suriyelilere ülkeye giriş izni vermesinin, politikalarında hiçbir değişikliğe sebep olmadığını belirtti. Kanal 2 ile yaptığı röportajda Ya’alon, Suriye’den gelen sığınmacıların topluluk halinde İsrail’e yerleşemeyeceklerini, bu durumun sadece gerçekleşen yaralanma olayı ile sınırlı kalacağını söyledi. Ya’alon, gelecekte gerçekleşebilecek buna benzer olayların ise duruma göre değerlendirileceğini sözlerine ekledi.