İhtiyarlara Yardım Derneği’nde 100 yaş kutlaması

Toplum
6 Mart 2013 Çarşamba

Viktorya Esteriya Zarkon’un 100. yaş doğum günü kutlaması İYD’de gerçekleşti.  İhtiyarlara Yardım Derneği gönüllü üyelerinin ve çocuklarının düzenlediği kutlamaya Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh, kurum üyeleri ve Zarkon’nun ailesi katıldı.

Nüfus cüzdanında doğum tarihi 01.03.1329 yazan Viktorya Esteriya Zarkon’nun torunları Anri Zarkon ve Moris Stamati, babaannelerinin yaşam hikâyesini anlattıkları eski resimlerden hazırladıkları bir slayt gösterisi sundu. Sunumda doğduğu yer Hasköy’den Aron Zarkon’la evlenip Ortaköy’e yerleşmesi, evliliği, çocukları, torunları ile yaşamı anlatıldı. 43 yıl gelini ile yaşayan Esteriya gelin-kaynana çekişmesinin aralarında hiçbir zaman yaşanmadığını daima huzur içinde bir evde yaşadıklarını dile getirdiler. Dinçliği ile görenleri şaşırtan Zarkon, artık arkadaş bulmakta zorlandığı için İhtiyarlara Yardım Derneği’ne yerleştiğini anlattı. ‘Burada bana çok iyi bakıyorlar. Huzurluyum, hiçbir ihtiyacımı eksik etmiyorlar. Oda arkadaşım Sara Özübahar’la kardeşten öte bir arkadaşlığımız var’ dedi. Sara Özübahar’ın da kendisi için söylediği güzel sözler ve ailesi ile buluşması Esteriya’nın duygusallaşıp gözyaşı dökmesine sebep oldu.

Cemaat Başkanı İbrahimzadeh “Bizler de bir gün yaşlanacağız. Yaşlılarımıza önem veriyoruz. Viktorya Esteriya Zarko’a sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi. Kendisine 100. yaş doğum günü anısına bir hediye sundu. Derneğin Hanımlar Kolu Başkanı Beki Muaraf, ’30 senelik bir İYD gönüllüsü olarak bir 100 yaş kutlamasına ilk defa şahit oldum. Duygularımı ifade edemem. Esteriya Zarkon’nun gözlerindeki o heyecanı ve parıltıyı görünce içim tarifi imkânsız hislerle kaplandı. Bu özel günleri kutlamak ihtimam ve iyi bakım sayesinde olur. İnanıyorum ki bundan sonra pek çok 100 yaşlar kutlayacağız.’ dedi. Ester Büyükabalofya’nın ‘Sırrınız nedir?’ sorusuna aldığı cevap ise huzur ve sağlıklı yiyecekler oldu. Kesilen doğum günü pastasının ardından İzi Eli gitarı ile bir müzik ziyafeti sundu.