Ajandam: Ne Dinleyelim, Nereye Gidelim

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Avea Sıra Dışı Müzik” Konserleri, müzikseverlere sıradışı deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Besteci, söz yazarı ve prodüktör olarak Türkiye’de popüler müziğin en önemli ismi Sezen Aksu’ya bu konserde müzik dünyasının iki dev ismi Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjian eşlik ediyor.

Aylin YENGİN Yaşam
6 Mart 2013 Çarşamba

4. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında, Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu ve AraDinkjian üçlüsünün konseri, 16 Mart Cumartesi akşamı İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda. Biletler www.biletix.com adresinde ve Biletix gişelerinde. Bu unutulmayacak performansı kaçırmayın!

NE İZLEYELİM?

DOT’un yeni oyunu “Overspill / Yüksek” 13 Mart’ta başlıyor! 26 Eylül’ de “Sarı Ay” ile sezonu açan, 12 Kasım’ da (SALON- DOT işbirliğiyle) “İki Kişilik Bir Oyun” ve 8 Aralık’ta “Altın Ejderha” prömiyerlerini yapan DOT,  “Yüksek” ile sezona devam ediyor. Ali Taylor’un yazıp Tuğrul Tülek’in yönettiği oyunda Mehmetcan Mincinozlu, Onur Öztay, Aykut Akdere rol alıyorlar. Baron, Pıt, Çakı. Üç çocukluk arkadaşı. Aynı okula gitmiş, aynı mahallede büyümüşler, aynı takımı tutuyor, aynı müzikleri dinliyor, adeta tek vücut olmuş gibi yaşıyorlar. Her Cuma gecesi birlikte dışarı çıkıp, o mekândan bu mekâna geçer, kalabalığa karışır, içer, eğlenir, sarhoş olurlar… O gece, “hikâyeleri” yine her zamanki gibi devam ederken, şehirde patlamalar başlar. Üç arkadaşın gittikleri ve hatta içinde bulundukları mekânlar teker teker yok olur. Şehirde paranoya artmaktadır… Baron, Pıt ve Çakı suçlunun peşine düşer, istedikleri tek şey onu yakalamak ve hikâyelerini eski haline döndürmektir. Kahramanlarımız “hikâyeyi” değiştirmeye çalıştıkça geri dönüşü olmayan bir yola girer.

NE OKUYALIM?

Dilimize çevrildikten tam 10 yıl sonra, beyazperde aktarılan ve Oscar törenlerinde “En iyi görsel efektEn iyi görüntü yönetimiEn iyi orijinal müzik ve En iyi yönetmen” ödüllerini kazanan Pi’nin Yaşamı (Life of Pi), İnkılap Yayınevi tarafından yeniden basıldı. Kazandığı ödüllerden dolayı tam 3 yeni baskısı yapılan Yann Marel’in bu muhteşem kitabı, Pi Patel adlı genç bir çocuğun Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu, bir filikada bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile yaşadığı akılalmaz hikâyesini sunuyor. Filmi izlemiş, ancak henüz kitabı okumamış olanlara şiddetle tavsiye ederim.

NEREDEN ALALIM?

Topağacı yeni moda merkezi haline geldi desem, abartmış olur muyum acaba? Her geçen gün ara sokaklardan birinde yeni bir butik açılıyor ve hepsi de birbirinden güzel ve yaratıcı. Son dönemde bu trendi tasarımcılar kervanına, Orhan Ersek Sokak’taki CLEA da katıldı. Tam 14 yıl boyunca takı ve aksesuar çalışmış olan Levana Zalma, işi aile içinde büyütmeye karar verip kızı Etel ile bir ortaklık yapmış ve ortaya, her biri bir sanat eseri kadar güzel ve yaratıcı takıların satıldığı, sıcacık, ev ortamı kadar rahat ve konforlu bir butik çıkmış. Dekorasyonu Siyah 8 Tasarım ve Mimarlık tarafından gerçekleştirilen CLEA’da ithal ürünlerin yanısıra Beki Leon, Zeynep Köse, Pınar Söylemez, Pınar Hakim ve İpek Kavi gibi tasarımcıların takılarını da bulmanız mümkün.

NEREYE GİDELİM?

Modern gösteri dünyasının en ünlü sahne sanatları yönetmeni Jamie King tarafından senaryolaştırılan ve yönetilen Michael Jackson The Immortal World Tour gösterisi 15, 16 ve 17 Mart’ta toplam 5 şovla Ülker Sports Arena’da İstanbulluları Cirque Du Soleil’in büyülü dünyasına götürecek. Pop’un Kralı’nın yaratıcı dahi ruhunu, ilham kaynağı olmuş müzikleri, dansları ve şovları ile yepyeni bir forma sokan şov, Jackson’ın müzik ve gösteri dünyasına bıraktığı mirası yeni nesillere aktarmayı başarıyor. Farklı dans stillerinin, akrobatik hareketlerin ve her sahnede farklı senaryoların işlendiği bu unutulmayacak performansta seyirciyi Michael Jackson’ın büyülü dünyasına davet ediyor.