İsrail’e kanser diyen İrlandalı gazeteciye yasak

Vincent Browne isimli ünlü İrlandalı gazeteci ve TV sunucusu , yaptığı haber programında İsrail’in dış politikasını kanser olarak tarif etmişti.

Dünya
4 Mart 2013 Pazartesi

Bir kaç ay evvel  İrlanda’nın TV3 kanalında yayınlanan programdan hemen sonra İsrail Büyükelçiliği, İrlanda Yüksek Yayın Kurulu’na Browne’ın sözlerinin nefret söylemi içerdiğini belirterek şikayette bulunmuştu.

 

Nihai kararını açıklayan İrlanda yayın otoritesi, TV3 kanalına gönderdiği tezkerede Browne’ın yapımcısı olduğu programa yayın yasağı getirmek ile kalmadı, kanalın derhal bir özür metni yayınlamasını şart koştu.

 

 Browne daha evvel de bulduğu her fırsatta İsrail Devleti’ne sayısız hakarette bulunmuş, İsrail’in Ortadoğu’da varlığının bile bir suç olduğunu söylemişti.

 

‘Namuslu Gazetecilik’ adlı İngiliz internet sitesi 2012 yılında Browne’u önyargılı gazetecilik konusunda özel başarı ödülüne layık görmüştü.

 

İsrail’in İrlanda Maslahatgüzarı Nurit Tinari basına konu ile ilgili yaptığı açıklamada, sansür kararının olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, artık dünyada İsrail’e hakaret edip ardından ellini kolunu sallayarak bu nefret suçundan kaçıp kurtulmanın daha zor hale geldiğini söyledi.