Golden Age iki yakada

Golden Age Komisyonu 12 Şubat’taki etkinliğini eş zamanlı olarak hem Yeniköy Sinagogu’nda, hem de Caddebostan Bet El Sinagogu’nda gerçekleştirdi.

Toplum
27 Şubat 2013 Çarşamba

Yeniköy Sinagogu’ndaki etkinliğe Şişli ve Kurtuluş’tan kalkan servislerle gelen katılımcıları Başkan Lida Sarfati ve İda Şalhon karşıladı. Öncelikle salonda yerlerini alan Golden Age Dostları’na kendileri için hazırlanan leziz ikramlar sunuldu. Ardından sinagoga geçildi. Etkinliğin konuğu   Rav İzak  Peres iyilik yapmak ve iyilik bulmakla ilgili bir konuşma yaptı. Ardından gitarı ve birbirinden güzel şarkılarıyla yer alan soliste herkes eşlik etti. İki katılımcının doğumgünü kutlandı.

Aynı dakikalarda Caddebostan Sinagogu’nda ise, Golden Age Komisyonu Başkan Vekili Sara Hazak ve arkadaşları, Anadolu yakasında oturan Golden Age Dostlarını karşıladılar. İkramların ardından Alberto Benveniste şarkılar seslendirdi ve fıkralar anlatarak katılımcılara hoşça vakit geçirtti. Kendisine katılımı için teşekkür sertifikası sunuldu.  Günün konuğu  Rav Yeuda Adoni sevgi üstüne anlamlı bir konuşma yaptı.

Her iki etkinlikte de tüm Golden Age’lilere İda Şalhon’un Sevgililer Günü’ne özel hazırlattığı kırmızı gülden yaka iğneleri hediye edildi.

Her iki yakada yapılan etkinliklere toplamda yaklaşık 170 kişi katıldı. 

 

Heykel sanatçısı Tina Varon’un “İsimsiz” adlı eseri Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği 71. Resim ve Heykel Yarışması’nın ardından düzenlenen sergide, sergilenmeye hak kazandı.

Türk sanatçılarının eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni eserler kazandırmak ve buna bağlı olarak da sanatçıların verimini artırmayı amaçlayan yarışma resim, heykel, seramik ve özgün baskı dallarında düzenliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de toparlanan eserler seçici kurul tarafından değerlendirildi. 761 sanatçının katıldığı ve söz konusu yarışmaya “isimsiz” adlı eseriyle katılan heykel sanatçısı Tina Varon’un çalışması sergilenemeye hak kazanan 163 eserin arasında yer aldı.

Sanatçı mart ayında

Pembe Hilal Tüzüner ile birlikte Nişantaşı ART 212 Sanat Galerisi’nde açacakları sergide sanatseverlerle buluşacak.