Minix öğrencilerinin Purim balosu

Suadiye Minix Anaokulu öğrencileri Purim Bayramı’nı bu yıl yine Göztepe Kültür Derneği’nde aileleri ile bir arada kutladı

Toplum
27 Şubat 2013 Çarşamba

Minix Anaokulu öğrencileri yoğun bir programın olduğu Purim etkinliğinde çok heyecanlıydılar.

Katlamalı Purim kutularının içine şeker, çikolata, Aman’ın kulakları ile krallığa ait simgeli bisküviler, kaynana zırıltısı da ekleyen minikler bunları birbirlerine armağan ettiler. Natan Ailesi ise ‘Tora’yı Öğreniyorum’ adlı kitabın tüm çocuklara dağıtılmasını sağladılar.

Gösteri  koro çalışması ile başladı. İzzet Bana iki yıldır yetiştirmeye başladığı en minik Estreyika D’Estambol grubu ve seslendirdikleri geleneksel şarkılarla Purim Balosu’na katılan herkesi coşturdu.

Ardından Minix öğrencileri sınıf öğretmenlerinin desteği ile “Ester’in Hikâyesi”ni dramatize ettiler. Beliz Strugo, Deyvi İs, Lemi Kutiel ve Mordo Bahar’ın başrolde oldukları oyunda rol alan çocuklar başarılı bir iş çıkarmanın keyfini aldıkları alkışlarla yaşadılar. Silvia Öğretmen ile gerçekleştirilen ‘Purim Parada’ın ardından defile başladı. Tüm çocukların yaptıkları kıyafet tanıtımı uzun uzun alkışlandı.

Elif Slater öğretmenin önderliğinde müzik aletli Orff gösterisi ile devam eden Purim kutlaması bayram sofrasında yenen leziz yemeklerin ardından sona erdi.