Masallar Diyarı’nda masal gibi bir gün...

UÖMO’da 24 Şubat Pazar günü, “Ester’in 2000 yıllık Purim hikayesi”, Grimm Kardeşler’in 200 yıllık masalları Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Bremen Mızıkacıları, Kırmızı Başlıklı Kız, Kurbağa Prens, Hansel ve Gretel ile yeniden canlandı

Toplum
27 Şubat 2013 Çarşamba

Partide canlı orkestra eşliğinde purim tiyatrosunu izleyen, eğlenceli etkinliklerle purimin sembollerini öğrenen minikler masal gibi bir gün geçirdiler.

Partiye katılan minikler “Purim Masallar Diyarı Tiyatrosu”nu özel olarak hazırlanan ve dekore edilen tiyatro alanında izlediler. Üç kere arka arkaya oynanan tiyatroya katılımcılar, girişte verilen numaralara göre guruplar halinde alındı . UÖMO Orkestra öğretmenlerinin çaldığı,  UÖMO Mezunları, lise-ortaokul öğrencileri - UÖMO öğretmenlerinin rol aldığı tiyatroyu çocuklar ve aileleri büyük bir ilgiyle izledi.Çocuklar gösteri boyunca çalınan  şarkılara alkışlarıyla eşlik ettiler.  Birbirinden renkli ve özel kıyafetlerle partiye katılan çocuklar, panayır alanı olarak tasarlanan bölümde ise UÖMO Anaokulu öğretmenleri ve Ortaköy Sinaogu Gençleri eşliğinde eğlenceli purim etkinlikleri yaptılar. Sürpriz oyun köşelerinde eğlenceli hediyeler kazandılar. İllüzyon sanatçısı Yasemin Osman’ın gösterilerini büyük bir keyif ve heyecanla izlediler. Geleneksel Purim ve Hanuka partilerine katılan küçük yaş grubundaki çocukların keyifli vakit geçirmeleri, bayramların sembollerini ve hikayelerini aktif olarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla bu partilere belirli yaş çocuklarını davet ettiklerini belirten UÖMO İdarecileri “Yıl içerisinde öğrencilerimize ve cemaat çocuklarımıza yaş gruplarına özel farklı partiler düzenliyoruz. 18-24 ay aralığındaki çocuklarımızı BEN BÜYÜDÜM partisinde, 3-6 yaş aralığındaki çocuklarımızı HANUKA-PURİM Partilerinde, 7-11 yaş aralığındaki çocuklarımızı da FUN DAY’de ağırlıyoruz. Lise öğrencilerimiz geleneksel POWERTÜRK KONSERİnde cemaat gençlerine ev sahipliği yapıyor. Bu partilerde amacımız katılımcılara bire bir ulaşmak, değerlerimizi eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve birlikte keyifli vakit geçirmelerini sağlamaktır” dedi.