Müslümanlar, Yahudiler antisemitizme karşı birleşti

ABD Yahudi Cemaatleri temsilcileri Fransa’yı ziyaret ederek Fransız Yahudi ve Müslüman Cemaat yetkilileri ile bir araya gelerek Avrupa’da artan ırkçılığa karşı devlet yönetimlerinin pasifliğine dikkat çekti.

Kültür 0 yorum
18 Şubat 2013 Pazartesi

Paris’te yapılan toplantıda ABD cemaat temsilcileri ayrıca II. Dünya Savaşı yıllarında yaklaşık 15,000 Yahudi’nin hayatını kurtaran Büyük Paris Camii yönetiminin kahramanlığına dikkat çekerek, hangi koşulda olursa olsun nefret söylemlerine geçit verememek gerektiğini belirttiler. 

Yahudi temsilciler daha sonra, dinler arası diyalog konusunda yaptığı aktif çalışmalardan dolayı İmam Hasan Chalghoumi’yi makamında ziyaret ederek kendisini cesaretinden dolayı övdüler. 

Avrupa’da artan antisemitizm etkilerini en çok Fransa’da gösteriyor, ABD Yahudi temsilcileri bu sebeple  Yahudilerin en yoğun yaşadığı Fransa’yı ziyaret ederek ırkçılığa dikkat çekmek istiyorlar. 

İmam Hasan da , temsilcilerin ırkçılık konusundaki endişelerinin haklı olduğunu belirterek asıl tehlikenin bu tip eylemlere seyirci kalmakta yattığını dile getirdi. 

İmam Hasan Fransa’da ırkçılık ve antisemitizm karşıtı tavırları ile dikkat çekiyor, din adamının insanlık adına yaptıkları bazı kötü niyetli radikallerin de dikkatini çekmiş olacak ki bugün İmam ve ailesi 24 saat polis koruması altında.

 

 

 

 

1 Yorum