Beitar Jerusalem’in ofisi kundaklandı

Beitar Jerusalem’in müzesine geçtiğimiz gün bir saldırı oldu. Takımın kazandığı kupalar ve anma köşesi parçalandı. Kulüp yöneticileri olaydan holiganları sorumlu tutuyor. Geçtiğimiz haftalarda holiganlarla yönetimin arası iki Çeçen futbolcunun transferinden dolayı açılmıştı.

Spor
13 Şubat 2013 Çarşamba

Beitar Jerusalem’in yönetim ofislerine geçtiğimiz gün Molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Olayın geçtiğimiz ay iki Müslüman oyuncunun transferi sonucu başlayan yönetim – holigan çatışmasının geldiği en son nokta olduğu belritiliyor.

Yangının takımın idman sahasının hemen yanında bulunan kulüp sekreteri Meri Harush’un ofisinde başladığı ve buradan binaya yayıldığı tahmin ediliyor. Binada yoğun  hasarın olduğu ifade ediliyor. Beitar Jerusalem, olaydan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullandı: “Son olaylar, ırkçılık ve şiddet ile savaşta Beitar Jerusalem Kulübü’ne daha fazla azim vermiştir”

Son 20 senedir amacının kulübün geçmişini belgelemek olduğunu ifade eden kulüp sekreteri Harush; “Beitar’ın sembolünü yok ettiler. Kulübün tarihini yaktılar. Kalpsiz insanlar! Son 20 senedir dünyanın dört bir yanına dağılmış olan kulüp formalarını, belgelerini, kupalarını topluyordum. Kendimize küçük bir müze dahi yapmıştık. Artık hepsi yok oldu.”

Beitar yöneticileri kulüp etrafındaki güvenlik kamera kayıtlarının polisin elinde olduğunu ifade etti.