Abbas ile Ahmedinejad Kahire’de buluştu

Dünya
13 Şubat 2013 Çarşamba

Filistin lideri Mahmud Abbas Kahire’de İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile biraraya geldi . Abbas, Tahran’ın Filistin’in Birleşmiş Milletler tarafından ‘üye olmayan gözlemci devlet’ statüsüne yükselmesinde verdiği destek için kendisine teşekkür etti.

Abbas, delegelerin de bulunduğu toplantıda İsrail Hükümeti’ni Kudüs ve özellikle Al-Aksa Cami konusunda ‘şiddetli ve sert’ bir kampanya yürütmekle suçladı. Abbas bazı dünya liderlerinin Hamas kontrolündeki Gazze’ye olan ziyaretlerini de “Gazze’de bağımsız bir oluşum yok” diyerek kınadı.

Bu sırada Filistin Hükümeti’nden yapılan açıklamada ABD Başkanı Barack Obama’nın İsrail, Filistin ve Ürdün’e yapacağı ziyaretlerin olumlu bulunduğu belirtilirken, “Obama’nın topun İsrail sahasında olduğunu anlaması gerekir,” denildi.

Filistin Hükümeti’nden bir sözcü “Obama’nın İsrail’e doğu Kudüs dâhil olmak üzere yerleşim yerleri inşa etmesini durdurmasına yönelik çaba sarf etmesini ve barış görüşmelerinin devamı için Filistinli hükümlüleri serbest bırakması doğrultusunda destek olmasını umuyoruz,” dedi.