Türkiyeliler Birliği’nde ‘Dengeli Beslenme ve Sağlıklı Yaşam’ konferansı

Toplum
13 Şubat 2013 Çarşamba

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Sarit Çiprut, 8 Şubat akşamı, İsrail’deki Türkiyeliler Birliği’nde, ‘Dengeli Beslenme ve Sağlıklı Yaşam’ konusunda vereceği konferanslar dizisinin ilkini gerçekleştirdi. Sarit Çiprut, konuşmasında, sağlıklı yaşamın ilkelerine ve dengeli beslenmenin önemine değinerek, günlük yaşantıda uygulanabilece basit teknikler önerdi. Çiprut’un, değindiği başlıca konular şunlardı: dengeli beslenme ve diyet arasındaki fark, besinlerin vücudumuza ve günlük hayatımıza etkileri, sevdiğimiz Türk mutfağından ve damak zevkimizden taviz vermeden nasıl daha sağlıklı beslenebiliriz, sağlıklı beslenerek ev bütçesine nasıl katkıda bulunabiliriz, şeker hastalığı kolesterol gibi hastalıklara yakalanmamak için nasıl beslenebiliriz veya eğer bu hastalıklara yakalanmışsak nasıl başa çıkabiliriz, hayatımızda değişiklikler yapmadan ve kolay adımlarla nasıl kilo verebiliriz.

Beslenme Uzmanı Çiprut 1980 İstanbul doğumlu. Kudüs Üniversitesi’nde Diyetisyenlik bölümünü bitirdikten sonra, uzmanlığını Tel-Aviv Sağlık Bakanlığında ve İhilov Hastanesi’nde tamamladı. Bu konuda vereceği konferanslar dizisinde, dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ile ilgili farklı konulara değinecek.

Konuşma, dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Konuklar arasında, İstanbul’dan tanıdığımız Dr. Aron Levi de bulunuyordu. Konuşma sonrasında, Dr. Levi konuşmacı ile fikir teatisinde bulunarak konuya katkıda bulundu.