Talmud Tora’nın geleneksel yarıyıl etkinliği

Toplum
13 Şubat 2013 Çarşamba

Çocukların en sevdiği zamanlardan biri olan yarıyıl tatili için Talmud Tora Caddebostan yetkilileri geleneksel özel faaliyetler düzenleyerek öğrencilerin keyifli günler geçirmelerine olanak sağladılar.

Faaliyet günü çocuklar çok büyük bir katılımla Talmud Tora çatısı altında toplandılar. Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen, Halkla İlişkiler Levavi Grubu’nun desteği ile Caddebostan Bet El Sinagogu’nda gerçekleştirilen etkinliğin bu seneki konusu; Şabat’tı. Birbirinden farklı çok sayıda faaliyet, el becerisi ve öğreti içerikli hazırlanmış olan günde; çocuklar ‘hala’ ekmeğinin nasıl yapıldığını öğrendiler, Şabat örtüsü hazırladılar, camdan mumlukları boyadılar, kipa yaptılar, çubuk mumlarla Şabat görselleri oluşturdular ve müzik eşliğinde oyunlar oynadılar.

Etkinlik boyunca kendi emek, beceri ve yaratıcılıklarını kullanmanın hazzını yaşayan çocuklar, diğer taraftan birbirleriyle yarışıp puan kazanmaya da çalıştılar. En çok puanı kazanan çocuğa ödül verilecek olan günde; çocukların ‘takım üyesi olma’, ‘aynı hedef ve tek amaç için birliktelik’, ‘olumlu rekabet duygusu’, ‘kurallara uyma bilinci ve yetisi kazandırma’ gibi düşünülerek ve özenilerek hazırlanmış yarışmalar da yapıldı.

Birlikte öğle yemeği yenilmesinin ardından, kendi yaptıkları görselleri evlerine götüren çocuklar, faaliyet boyunca son derece keyifli ve neşeli oyunlar oynayarak, enerjilerini boşaltma fırsatı buldular.