GKD oyuncuları, Barınyurt ve iYD için sahne aldı

Göztepe Kültür Derneği bu sezon sahneye koyduğu Neşeli Günler Müzikali’ni 10 Şubat Pazar günü bir kez de Barınyurt ve İhtiyarlara Yardım Derneği’nden gelen pansiyonerler için sahneledi

Toplum
13 Şubat 2013 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği’ne gelen misafirler ilk önce giriş katındaki salonda konuk edildiler. Her ay birbirinden değerli sanatçılarının resimlerinin sergilendiği salonda, konuklar, Çela Algazi ve Daniel Şoef’in resimlerini izleme imkanı buldular. Daha sonra oyunu seyretmek üzere tiyatro salonunda yerlerini aldılar. Oyunu beğeniyle izleyen pansiyonerler oyuncuları alkışlarıyla onurlandırdılar. Günün sonunda oyuncular da sohbet etmek üzere salona indiler ve onları konuk etmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Göztepe Kültür Derneği yetkilileri oyunlarının mart ayında da sahnelenmeye devam edeceğini ve henüz seyretme fırsatı bulamayanların gerekli bilgileri sekreterlikten alabileceklerini belirttiler.

 Yarıyıl tatilinde ne yapacağım diye düşünen gençlerin yardımına yine GKD koştu. İki hafta boyunca çeşitli faaliyetlerle gençlere değişik eğlence fırsatları tanındı. Gençler hep birlikte film seyrettiler, bilgi yarışmasına katıldılar, bowlinge gittiler, kendi aralarında futbol turnuvası yaptılar ve hatta sadece kızlara özel bir faaliyet de düzenlendi. Tu Bişvat bayramı da her sene olduğu gibi bu sene de ormanda doğayla iç içe kutlandı. Gençler ormanda çiçek ve fidanlar dikerek çevreye verdikleri önemi gösterdiler. Bu iki haftanın en iyi faaliyetlerinden biri de tüm derneklerin hatta İzmir Liga derneğinin de gençlerinin katıldığı İntertef adlı dans faaliyetiydi. Etkinlikte yüzlerce genç hep beraber dans ederek eğlendiler ve stres attılar.

Yetkililer ayrıca yaklaşan Purim Bayramı dolayısıyla dernekte hazırlıklar son hızla sürerken 7’den 70’e herkesi kıyafet balosu, kareoke, büyüklere ve çocuklara uygun yarışmalar, renkli gösteriler, bol eğlenceli sürprizler ve çeşitli ikramlarla dolu Purim Cartoon Party gününe tüm dostlarını beklediklerini belirttiler.