Yahudi olmayanlara da açık olan Yahudi okulu

II. Dünya Savaşı’nın en büyük insanlık felaketi olan Holokost’tan bu yana tarihte ilk defa Frankfurt’da açılan Yahudi okulu, standart müfredatında değişiklik yaparak okulun tüm Alman çocuklarına açık olduğunu duyurdu.

Kültür
11 Şubat 2013 Pazartesi

Frankfurt’da Nazilerin savaşı kaybetmesinden tam 69 yıl sonra açılan Lichtigfeld isimli okulda müfredat derslerinin yanında  İbranice ve Yahudilik ile ilgili dersler de var.

 

Okulun yeni eğitim politikası hakkında basına açıklama yapan okul müdürü Alexa Brum genelde Almanya’daki Yahudi okullarının geniş toplumdan öğrenci başvurusu geldiğinde bunu yönetim kurulu onayı ile yaptığını belirterek, Lichtigfeld okulunun bunu bir adım öteye götürerek özellikle toplumun değişik kesimlerinden öğrenci kabul etmek arzusunda olduklarını söyledi.

 

Brum yeni eğitim politikal arını şöyle özetledi:

 “Okulumuzda her görüş ve inançtan öğrenci var.

Bir aile olarak gördüğümüz okul ortamında, Yahudi ateistlerden değişik inanç gruplarına kadar farklı kültürdeki  ailelerin çocukları eğitim görecektir.”

 

Yahudi olmayan okul öğrencilerinden birinin velisi Lichtigfeld hakkında şöyle konuşuyor: “Oğlumun İbranice öğrenmesinden daha önemli olan şey burada öğreneceği Yahudi ahlak değerleridir.