Fransa’dan Yahudi Kongresi’ne barış ödülü

Fransa Başkanı François Hollande, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder’i dünya barışı için yaptığı çalışmalardan dolayı, Fransa’nın en yüksek nişanı olan ‘Onur Madalyası’ ( Légion d’Honneur ) a layık gördü.

Dünya
8 Şubat 2013 Cuma

Lauder’i bir barış adamı diye tanımlayan Hollande, ödül töreninde yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Siz 2007’den beri dünyanın 100 ülkesinin Yahudi cemaatlerini temsil eden bir organizasyonda başarı ile çalışıyor, dünyanın değişik ülkelerine gidiyor ve farklı kültür ve inançların tolerans ile barış içinde beraber yaşamaları için çalışmalar yapıyorsunuz.

 

Siz aynı zamanda Dünya Yahudi cemaatlerinin gözü ve kulağı olarak, dünyanın herhangi bir bölgesinde olan antisemit eğilimleri  dünya kamu oyunun gündemine getirmek konusunda  son derece faalsiniz.

Böyle bir hassasiyet dünyanın unuttuğu nefretlerin yeniden su yüzüne çıkmasını engellemek konusunda yapılması gereken en doğru tepkidir.

 

Fransa Başkanı konuşmasının sonunda Lauder’ın aynı zamnda başarılı bir işadamı olduğuna da dikkat çekerek iş adamının yönetimindeki dev kozmetik firmasını (Estée Lauder)  da övdü.