Fransızların YÜZDE 39’u: Yahudiler ‘çok fazla güce’ sahip

Dünya
6 Şubat 2013 Çarşamba

Fransa genelinde yapılan yeni anket Fransızlar arasında yükselen antisemitizme fakat aynı zamanda İsrail’e artan desteğe işaret ediyor. Ankete katılanların yüzde 39’u “Yahudiler iş hayatında çok fazla güce sahip” ifadesini onayladıklarını, yüzde 21’i bu açıklamaya katılmadığını ve yüzde 40’ı ise bu konuda tarafsız olduklarını belirtti.

Fransızların yüzde 47’si,  Yahudilerin Fransa’dan çok İsrail’e bağlı olduklarını düşünürken, yüzde 15’lik bir kısım ise bu açıklamaya katılmadığını ifade etti. Fransızların Yahudilere nasıl hisler beslediği sorulduğu zaman yüzde 43’ü olumlu görüşleri olduğunu ve yüzde 53’ü bu konuda tarafsız olduklarını belirttiler. Sadece yüzde 4’lük bir kesim bu konuda olumsuz görüşleri olduğunu açıkladı. Ankette İsrail ile ilgili görüşleri sorulduğu zaman; yüzde 20’si olumlu görüşü olduğunu belirtirken, yüzde 61 bu konuda tarafsız olduğunu ve yüzde 19 ise İsrail hakkında olumsuz görüşleri olduklarını ifade etti.

Anketi yanıtlayanların yüzde 54’ü Yahudileri hedef alan vahşi saldırıların kaynağının ‘Yahudi karşıtı düşüncelerin’ olduğunu ifade ederken, yüzde 19’u bu şiddetin sebebinin ‘İsrail karşıtı görüşlerden’ kaynaklandığını ve yüzde 27’si bu konuda bir fikirleri olmadığı yönünde yanıt verdi.