Mitzvah Day projesi Türkiye çapında

İstanbul, İzmir, Bursa’dan 20 kurum, UÖMO’daki Mitzvah Day teşekkür gecesine katıldı

Toplum
6 Şubat 2013 Çarşamba

Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri liderliğinde gerçekleştirilen ikinci Türkiye Mitzvah Day Projesi’ne katılan kurumlara teşekkür sertifikaları 22 Ocak gecesi Ulus Özel Musevi Okulları Amram Oditoryumu’nda sunuldu. Hahambaşı Rav İsak Haleva, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ve kurum temsilcilerinin katıldığı gecede Türkiye Down Sendromlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Feri Elhadef katılımcılara bir anı plaketi sundu. İkinci Türkiye Mitzvah Day Projesi’nde bu yıl 20 kurum yaklaşık 600 gönüllü Avrupa, Amerika’daki 24 ülkeden toplam 25000 gönüllü aynı günde tek bir yürek olarak farklı sosyal sorumluluk projelerinde çalıştılar.

Gecenin sunumunu World ORT’un Londra’daki eğitim merkezinde liderlik eğitimi alan UÖMO öğrencileri Sendy Behar ve Ronit Asa yaptı. Açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi, barkovizyon sunumu eşliğinde anaokulundan liseye kadar tüm veli ve öğrencilerin bu projeye destek verdiğini anlattı. Dünya insanı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefledikleri öğrencilerinin evrensel projelere liderlik etmesinden büyük gurur duyduğunu belirtti. Kaspi’nin konuşmasının ardından bu yıl Londra’daki Liderlik Eğitimi’ne katılan dört UÖML genci adına Aslan Öztreves bir konuşma yaptı ve yeni bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

“Benim için dünyanın en güzel Mitzvah Day’i oldu.  Keşke çabucak 2013 Mitzvah Day gelse” Niv Abulafya/Mitzvah Day Gönüllüsü-UÖMO 4. sınıf öğrencisi

Akademik yönden başarılı bireyler olarak yetişmenin yanı sıra UOML gençleri olarak birçok uluslararası projede görev aldıklarını belirten Sendy Behar, çalışmalarını destekleyen UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi, Anaokulu Müdürü Ceni Kanditan, İlkokul Müdürü Emine Kandemir, Ortaokul Müdürü Zeynep Adıgüzel, Lise Müdürü Funda Kara, Halkla İlişkiler Sorumluları Greta Mizrahi ve Reysi Levi’ye ve projede görev alan tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Mitzvah Day günü İhtiyarlar Yurdu’nda oynanan tiyatroda rol alan UÖMO İlköğretim öğrencisi Niv Abulafya’nın Mitzvah Day’i anlatan duygulu ve heyecanlı konuşması büyük alkış aldı. UÖMO ailesine  sertifikalarını sunmak üzere sahneye  Rav.İzak Haleva davet edildi. Haleva bu projenin dalga dalga yayıldığını ve büyüdüğünü görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türkiye Down Sendromlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Feri Elhadef,

Türkiye Mitzvah Day Gönüllüleri’ne bir anı plaketi sundu.

UOML Gençleri bu yıl Mitzvah Day’e katılan tüm kurumlara teşekkür etmek amacıyla Türkiye Down Sendromlular Derneği’ne bağışta bulundular.

Geceye katılan Feri Elhadef kurumlara Down Sendromlu çocukların çektiği ‘İstanbul’ konulu resimlerden oluşan bir anı plaketi sundu. Elhadef konuşmasında “ Dernek olarak Türkiye’de ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek Down Sendromlu çocukların ailelerini bilgilendiriyor, uluslararası projeler yaparak yurtdışı ve yurtiçi aile ağları kuruyor, kaynak kitapları bastırarak ailelere destek oluyoruz. DS’lu gençleri diğer gençlerle bir araya getirerek toplumsal kaynaşmayı sağlayacak organizasyonlar yapıyoruz. Siz gönüllülere verdiğimiz teşekkür belgelerindeki fotoğraflar da +1 Değer Hareketi dediğimiz farkındalık ve kaynaşma projemizin sonunda ortaya çıktı.

 Bugün burada bu çalışmaların doğru yerlere ulaştığını görmek beni çok mutlu ediyor. Uzun yıllardır Down sendromlu insanlar için gönüllü çalışmalar yapıyoruz. Bu süre zarfında bizim onlara yaptığımız katkının çok üstünde onlar hayatlarımıza değer kattılar. Büyük bir aile olduk. Artık siz de bu ailenin bir üyesisiniz. Hepinize ailemize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Elhadef’in konuşmasının ardından Vakıf Koordinatörü Robert Filiba ve Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi kurumlara teşekkür sertifikalarını sundu. Liderlik eğitimine katılan gençler, törenin sonunda eğitimlerine destek veren  Hegkom Başkanı Hayim Yanarocak’ a da  teşekkür plaketi sundular.