Mois Kohen TRT’nin konuğu oldu

Toplum
6 Şubat 2013 Çarşamba

Türk Musevi Cemaati’nde bir çok kurumda başkanlık yapmış olan Mois Kohen, geçtiğimiz günlerde TRT’de yayınlanan Atılay Kandemir’in hazırlayıp sunduğu ‘ İşimiz ve Hayatımız’ programına konuk oldu.

Mois Kohen’in özel hayatından fotoğraf destekli kesitler vererek başlayan program, iş adamı Kohen’in  tekstilden şimdiki çalışma kolu ambalaj sanayiye uzanan iş hayatını anlatmasıyla devam etti.

Kohen programda, meslekte başarı getiren düşüncelerini paylaşırken, kişi üretkense  yaşı kaç olursa olsun çalışma hayatına devam etmesi gerektiğini açıkladı.  Belirlediği tarihte işini genç nesle devredeceğini, kendisinin de sadece yönetimde kalmaya devam edeceğini ilk kez dile getirdi.

Başarılı iş adamı, gençlere maddiyat yerine başarıyı tercih etmelerini salık verdi, bunun yanı sıra kendisinin hedeflerini oluştururken riskleri ve olabilirliği göz önüne aldığını açıkladı. Ayrıca sadece doğru ve yanlışların olmadığı, hisler ve duyguların da dikkate alınması gerektiği üzerinde durdu. Programda  Mois Kohen’in sosyal yaşamında önemli yer tutan cemaat ve sivil toplum kuruluşları çalışmalarına da yer verildi.